Ludovic Orban, ales preşedinte al PNL cu o majoritate covârşitoare | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 15 iunie 2024
Home » Politic » Ludovic Orban, ales preşedinte al PNL cu o majoritate covârşitoare
Ludovic Orban, ales preşedinte al PNL cu o majoritate covârşitoare

Ludovic Orban, ales preşedinte al PNL cu o majoritate covârşitoare

Ludovic Orban a câştigat sâmbătă funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. El a primit 3.518 voturi din partea delegaţilor prezenţi la Congres, în timp ce contracandidatul său a primit doar 952 de voturi.

Orban era favorit clar înainte de Congres, avea susţinerea a 40 de filiale din 47.

În discursul de victorie, noul preşedinte a spus: „PNL, sub conducerea mea, va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene şi se va bate cu toate forţele pentru a implementa politici de dreapta, pentru a asigura creştere economică sănătoasă.

PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România faţă de partenerii noştri – parteneriatul strategic cu SUA, membru al NATO şi al UE. Rămânem şi vom fi cel mai puternic susţinător al acestor angajamente şi vom rămâne o oază de certitudine în această zonă frământată a Europei. PNL va fi începând de astăzi un partener loial, corect, transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis”.

În ce priveşte scandalul în desfăşurare din partidul de guvernământ, Orban s-a declarat „împotriva blatului cu PSD”.

Deputatul de Bistriţa Robert Sighiartău, în vârstă de 28 de ani, a fost ales duminică, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare (CNC), secretar general al Partidului Naţional Liberal, el fiind propunerea lui Ludovic Orban. De asemenea, liberalii şi-au ales cei patru prim-vicepreşedinţi. Toţi cei patru sunt din echipa lui Orban, respectiv: Ilie Bolojan (Bihor), primar al municipiului Oradea; Raluca Turcan (Sibiu), prim-vicepreşedinte pentru comunicare; Iulian Dumitrescu (Prahova), deputat, prim-vicepreşedinte pentru mediul de afaceri şi societate civilă, iar Mircea Hava (Alba), primarul municipiului Alba-Iulia, prim-vicepreşedinte pe relaţii internaţionale.

La congresul pentru alegerea preşedintelui partidului, delegaţii organizaţiei PNL Harghita au votat după cum le-a dictat conştiinţa, întrucât nici una dintre moţiunile candidaţilor nu a întrunit numărul majoritar de voturi, în şedinţa Comitetului Director Judeţean. Iniţial, PNL Harghita a anunţat, printr-un comunicat de presă, că îl va susţine pe Cristian Buşoi la preşedinţia partidului, în urma unei hotărâri a Biroului Politic Judeţean, dar ulterior membrii Comitetului Director Judeţean nu au putut lua o decizie unanimă în acest sens. Liderul PNL Harghita, Sebastian Buzilă, a precizat, atunci, că fiecare dintre cei 24 de delegaţi la congres va vota după cum îi dictează conştiinţa: „Am avut o şedinţă în care, la vot, în Comitetul Director Judeţean, a ieşit 13 voturi – Cristian Buşoi, 13 voturi – Ludovic Orban şi 2 voturi – Viorel Cataramă. Prin urmare, nu a fost o decizie unanimă sau majoritară”. În principiu, peneliştii din zona Ciuc optaseră pentru Ludovic Orban, iar cei din zona Topliţa pentru Cristian Buşoi.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.