Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cardurile de sănătate care trebuiau să expire în acest an rămân valabile încă doi ani | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Sănătate » Cardurile de sănătate care trebuiau să expire în acest an rămân valabile încă doi ani
Cardurile de sănătate care trebuiau să expire în acest an rămân valabile încă doi ani

Cardurile de sănătate care trebuiau să expire în acest an rămân valabile încă doi ani

Pe 28 iunie, Guvernul adopta o hotărâre prin care prelungea valabilitatea acestora de la 5 la 7 ani

Într-un comunicat de presă, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Harghita reaminteşte faptul că valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani. „Acest lucru – se precizează în comunicat – înseamnă că asiguraţii pot folosi la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafaţa documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asiguraţi.

De exemplu, toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. Aceasta înseamnă că deţinătorul de card nu are nevoie de adeverinţă sau de alte modalităţi de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate”.

Până în prezent, CAS Harghita a primit aproximativ 220.000 de carduri naţionale de sănătate, majoritatea trebuind să expire în luna martie, însă prin hotărârea adoptată în vara trecută de Guvern, toate aceste carduri vor putea fi folosite până în luna martie 2021. De asemenea, arată reprezentanţii CAS Harghita, din cele peste 200.000 de carduri, peste 2.100 nu au fost ridicate de către asiguraţi.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.