Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Candidaţii la BAC sunt mai buni decât candidaţii la examenul pentru permisul de conducere | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Societate » Candidaţii la BAC sunt mai buni decât candidaţii la examenul pentru permisul de conducere
Candidaţii la BAC sunt mai buni decât candidaţii la examenul pentru permisul de conducere

Candidaţii la BAC sunt mai buni decât candidaţii la examenul pentru permisul de conducere

Dacă credeaţi că examenul care le dă cele mai mari bătăi de cap harghitenilor este cel de Bacalaureat, vă reamintim că mai există unul la care rezultatele sunt de trei ori mai slabe: examenul pentru obţinerea permisului de conducere, pe care reuşesc să-l promoveze din ce în ce mai puţini candidaţi.

Astfel, dacă în 2013 din totalul celor care şi-au depus dosare la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Harghita au obţinut permisul de conducere aproape 23%, anul trecut doar 21,12% s-au văzut cu acest act în portofel.

Potrivit Instituţiei Prefectului – judeţul Harghita, în cadrul căruia funcţionează SPCRPCIV, în 2014 au susţinut proba teoretică a examenului 14.362 de persoane (cu aproape o mie mai mulţi decât în 2013), fiind declaraţi admişi 48,09% (faţă de 46,59% în 2013).

La proba practică, însă, s-au prezentat 6.874 de candidaţi, iar dintre aceştia au obţinut permisul doar 4.487, ceea ce înseamnă că procentul final de promovabilitate a fost de 21,12%, în scădere faţă de anul anterior, când 22,77% au obţinut un permis de conducere.

Dacă comparăm cei doi ani – 2013 şi 2014 – şi vedem că numărul noilor şoferi a scăzut, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre înmatriculări. Anul trecut s-au eliberat 11.001 certificate de înmatriculare, adică cu aproape 800 mai multe faţă de 2013. Pe lângă acestea au mai fost emise peste 7.000 de autorizaţii provizorii.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.