Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Hocheiul, ruşinea judeţului | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Opinii » Hocheiul, ruşinea judeţului
Hocheiul, ruşinea judeţului

Hocheiul, ruşinea judeţului

Imaginaţi-vă un judeţ în care la putere sunt două sporturi. Să spunem hocheiul pe gheaţă şi handbalul masculin. Din acestea două, unul se practică doar într-o zonă mai… izolată. Este vorba de handbal, care se concentrează doar în bazinul Odorhei.

Hocheiul, în schimb, a pus stăpânire pe restul judeţului – din depresiunea Gheorgheni şi până în extremitatea sudică – reprezentând o majoritate covârşitoare din teritoriul judeţului. Acest lucru îi oferă un avantaj imens, atât din punct de vedere al capitalului bănesc, cât şi cel uman.

Mai exact, atunci când reprezinţi o tradiţie în mai bine de jumătate dintr-un judeţ, misiunea de a găsi sponsori pentru echipă şi de a creşte jucători este cu mult mai uşoară. Practic, poţi spune că toate lumea gravitează în jurul tău. Şi aşa şi este.

Autorităţile locale, în speţă municipalitatea din Miercurea-Ciuc, au ca sport favorit (putem spune chiar preferenţial) hocheiul.

Fosta conducere a Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, condusă de Tánczos Barna, a făcut tot posibilul să sprijine acest sport numai în judeţul Harghita. Astfel, am reuşit performanţa ca oraşe importante din ţară – Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara ori Constanţa – să nu aibă nici un patinoar, dar în schimb s-a construit în Cârţa. Cârţa fiind pentru clujeni ori bucureşteni ceea ce pentru harghiteni este Cucuieţii din Deal.

Până şi patinoarul din Gheorgheni până de curând a fost într-o stare avansată de degradare, astfel că tot acest sport, pe care îl numim hochei pe gheaţă, în judeţul Harghita, se practică doar pentru Miercurea-Ciuc.

Chiar şi firmele „trăiesc” pentru sportul cu pucul şi crosa, Sport Club Miercurea-Ciuc având cei mai mulţi sponsori dintre echipele din zonă.

Ei bine, chiar dacă această echipă a ajuns să fie punctul central, în jurul căruia gravitează toţi factorii, a bifat cel mai prost an competiţional.

În Campionatul Naţional, ciucanii vor juca doar pentru locurile 5-6. Ştim că acest lucru nu-i interesează, pentru obiectivul este Liga MOL.

Ei bine, acolo, ciucanii au ajuns ciuca bătăilor. În 40 de meciuri au obţinut doar 4 victorii şi au bifat 9 egaluri, pierzând 27 de meciuri. Dintre cele 9 egaluri, 5 meciuri s-au terminat cu pierderea partidei fie în prelungiri, fie la lovituri de departajare.

 

Comentarii:

comentarii

3 comments

  1. Un sport folosit pentru propaganda separatista nu poate da rezultate.Ori e sport ori e propaganda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.