Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Vineri, la Harghita-Băi: Campionatul Naţional de Winter Triatlon şi Winter Duatlon | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Sport »
Vineri, la Harghita-Băi:
Campionatul Naţional de Winter Triatlon şi Winter Duatlon
<h5><i>Vineri, la Harghita-Băi:</i></h5> Campionatul Naţional de Winter Triatlon şi Winter Duatlon

Vineri, la Harghita-Băi:
Campionatul Naţional de Winter Triatlon şi Winter Duatlon

  • Circulaţia spre staţiune va fi restricţionată între orele 09:00 şi 12:00, de la Tolvajos până în staţiune

După experienţa de anul trecut, în staţiunea care aparţine de Miercurea-Ciuc se va organiza o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Winter Triatlon şi Winter Duatlon, evenimentul fiind anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către primarul municipiului şi de către unul dintre organizatorii evenimentului.

„Pe experienţa pozitivă pe care am avut-o anul trecut şi în urma consultărilor pe care le-am avut în această iarnă cu echipa organizatoare, am reuşit să creăm din nou un parteneriat şi să aducem acest concurs de etalon al sportului de iarnă la Harghita-Băi”, spunea Korodi Attila, edilul municipiului Miercurea-Ciuc.

De altfel, acesta preciza că Harghita-Băi este o localitate importantă pentru oraş şi din acest motiv se caută parteneri pentru a organiza acolo, şi la Miercurea-Ciuc, evenimente sportive de rang înalt. Anul acesta deja sunt incluse în calendar două competiţii majore: Campionatul Naţional de Winter Triatlon şi Winter Duatlon, respectiv etapa de raliu de Viteză în Coastă, care va avea loc în vară.

În privinţa zilei de desfăşurare a Campionatului Naţional de Winter Triatlon şi Winter Duatlon, Korodi Attila preciza că s-a optat pentru cea de vineri deoarece sâmbăta şi duminica staţiunea este plină de turişti şi pentru a nu periclita turismul, mai ales că traficul rutier va trebui restricţionat.

Koncz Alexandru, reprezentantul Clubului Sportiv VO2MAX, organizatorul competiţiei, alături de Federaţia Română de Triatlon, spunea că, în urma feedback-ului primit anul trecut de la sportivi, s-a decis să nu se schimbe nimic în privinţa traseului. Singura modificare apărută este aceea că s-a introdus o nouă categorie de vârstă la duatlon: 11-13 ani.

Acesta mai preciza că până ieri s-au înscris 10 cluburi sportive din ţară, cu 37 de sportivi, însă numărul este în creştere. Astfel, în ziua de vineri la start sunt aşteptaţi în jur de 80 de sportivi de performanţă.

Potrivit site-ului federaţiei, startul se va da la ora 10:00, fiind unul individual, la interval de 3 secunde, iar festivitatea de premiere va fi la ora 16:00, în incinta bazei de biatlon.

Traseul de ciclism se va desfăşura pe porţiunea de DJ 138A (de la intersecţia Hármaskereszt spre Harghita-Băi).

Traseul de schi fond se va desfăşura în Harghita-Băi, în incinta bazei sportive de biatlon.

Traseul de alergare la proba de Duatlon se va desfăşura în jurul lacului din Harghita-Băi, vizavi de baza de biatlon.

Triatlonul de iarnă cuprinde o probă de alergare, una de ciclism şi una de schi fond. La duatlonul de iarnă, concurenţii vor începe cu alergarea, apoi vor trece la bicicletă şi vor termina tot cu o alergare.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.