Cadou de Crăciun pentru copiii de la Centrul Social Integrat Topliţa | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Societate » Cadou de Crăciun pentru copiii de la Centrul Social Integrat Topliţa
Cadou de Crăciun pentru copiii de la Centrul Social Integrat Topliţa

Cadou de Crăciun pentru copiii de la Centrul Social Integrat Topliţa

Douăzeci de copii de la Centrul Social Integrat (CSI) Topliţa s-au bucurat de darul oferit de 18 persoane, care au contribuit cu bani pentru ca aceştia să poată merge la noul cinematograf ce s-a deschis recent în municipiul de pe Mureşul Superior.

Acţiunea We are one a fost iniţiată, la mijlocul acestei luni, de Carmen Alexandra Runcan, şefa CSI Topliţa. Ideea i-a venit după ce a mers la film cu fetele ei şi a văzut fericirea de pe chipurile lor; în acel moment şi-a zis că ar dori să vadă zâmbete şi pe chipul copiilor de la CSI. Astfel a luat naştere acţiunea We are one, care a constat în strângerea de fonduri cu care să se poată plăti biletele de intrare la film pentru aceşti copii.

În numai o săptămână, au donat 18 persoane, cu ajutorul lor strângându-se 420 de lei. Astfel, înainte de Crăciun, pe 22 decembrie, 20 de copii de la CSI Topliţa, însoţiţi de educatoarea Mihaela Natea, s-au bucurat de proiecţia 3D a filmului Omul păianjen.

După această acţiune, Carmen Alexandra Runcan spunea că şi-ar dori să audă din gura copiilor: „Hai mai bine despre copilărie să povestim, căci ea este veselă şi nevinovată şi drept vorbind, acesta-i adevărul” (Ion Creangă – „Amintiri din copilări”), deoarece „în fiecare persoană rămâne o parte din copilărie, din vârsta cea fericită, momente la care ne raportăm şi pe care încercăm, de-a lungul existenţei, să le întregim şi să le dăm valoare prin experienţele ulterioare”.

Şefa CSI Topliţa a mai dorit să mulţumească tuturor persoanelor care s-au implicat în activităţile dedicate sărbătorilor de iarnă, precum şi pentru cadourile destinate copiilor şi vârstnicilor.

În final, Carmen Alexandra Runcan spunea că îşi doreşte implicarea comunităţii atât în ceea ce îi priveşte pe copii, cât şi pe vârstnicii din cadrul Centrului Social Integrat, promiţând că va încerca, în fiecare lună, să-i ducă pe copii la câte un film.

LIVIU CÂMPEAN

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.