Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Noi nume de metalcore și black metal, anunțate la final de an de Rockstadt Extreme Fest | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Timp Liber » Noi nume de metalcore și black metal, anunțate la final de an de Rockstadt Extreme Fest
Noi nume de metalcore și black metal, anunțate la final de an de Rockstadt Extreme Fest

Noi nume de metalcore și black metal, anunțate la final de an de Rockstadt Extreme Fest

În ultimele zile ale anului 2018, organizatorii unuia dintre cele mai importante festivaluri de muzică rock din țară, care se desfășoară la Râșnov, județul Brașov, au anunțat alte două formații.

Cadoul de Crăciun a fost pentru iubitorii de hardcore, pentru că Betraying the Martyrs – una dintre cele două formații – este unul dintre cele mai bine cotate nume ale scenei internaționale de metal/hardcore.

În cadrul unui comunicat de presă emis de organizatorii festivalului se precizează că formația Betraying the Martyrs s-a înființat în 2008, la Paris, și s-a făcut remarcată printr-un stil muzical definit ca o îmbinare de succes între mai multe subgenuri, precum: metal, deathcore, metalcore, post-hardcore sau progressive metal. În esență, trupa se definește ca aparținând stilului deathcore, rezultat al îmbinării dintre metalcore și death metal.

Primul lor album avea să apară la 3 ani de înființare, „Breathe  In Life” concentrându-se pe teme complexe ale umanității, precum semnificația vieții, a credinței sau profunzimea presupusă de relațiile interpersonale. După alți 3 ani a apărut al doilea material discografic – „Phantom” –, dar și single-ul Won’t Back Down, ale cărui versuri „iau atitudine împotriva atacurilor teroriste de la Paris și din întreaga lume, mesajul principal al melodiei fiind: La un an după groaznicele atacuri de la Paris, trebuie să ne amintim cine suntem, care sunt lucrurile în care credem și pentru ce vrem să luptăm, fără a permite să ne pierdem identitatea” – se precizează în comunicat.

Cadoul de noul an a fost pentru cei care preferă stilul black, organizatorii anunțând, cu 4 zile înainte de Revelion, numele formației norvegiene Mortem, care va cânta în premieră în România.

Formația s-a înființat în 1989 de Marius Vold (Stigma, Diabolicum, Thorns, Arcturus) și de Steinar Sverd Johnsen (Arcturus, Covenant, Satyricon). Fiind primele trupe de profil, Mortem a contribuit la punerea bazelor scenei black metal din Norvegia, care ulterior avea să devină cea mai importantă din lume.

După un prim material discografic scos (demo-ul Slow Death), membrii formației s-au îndreptat către alte proiecte muzicale. După mulți ani, trupa s-a reunit, dar într-o formulă nouă: duoul Marius – Sverd a fost întregit de Hellhammer la tobe (Mayhem, Covenant, Arcturus), de Tor Stavenes (1349) și de Svart Lotus la bas (Svart Lotus, Den Saakaldte).

Până acum, pentru ediția din acest an a Rockstadt Extreme Fest, care va avea loc în perioada 1-4 august, la poalele Cetății Râșnov, au fost anunțate formațiile: Bloodbath, Clawfinger, Adept, Candlemass, Hypocrisy (toate cinci din Suedia), 1349, Mortem (ambele din Norvegia), Bölzer (Elveția), Mgła (Polonia), Paradise Lost (Marea Britanie), Asphyx, Korpiklaani (ambele din Finlanda), Schammasch (Elveția), Betraying the Martyrs (Franța) și Ektomorf (Ungaria).

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.