Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ca în vestul sălbatic: călare, cu pistol și topor la el | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Societate » Ca în vestul sălbatic: călare, cu pistol și topor la el
Ca în vestul sălbatic: călare, cu pistol și topor la el

Ca în vestul sălbatic: călare, cu pistol și topor la el

Locuitorii din Miercurea-Ciuc au avut parte de o imagine ce le-au adus aminte de filmele western. Sâmbătă, aproape de orele amiezii, un bărbat se plimba prin centrul municipiului (intersecția Pieții Libertății cu strada Mihai Eminescu)… călare. Însă plimbarea nu a durat prea mult, bărbatul fiind oprit de un echipaj al jandarmeriei.

Potrivit biroului de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, motivul pentru care a fost a fost unul destul de simplu: călărețul mergea pe trotuar, la brâu avea un topor, iar în partea din spate se observa, sub haină, o umflătură ce avea forma unui pistol.

arme1Bărbatul nu a opus rezistență, a colaborat în permanență cu jandarmii, dar pentru că a refuzat să arate ce are la spate, acesta a fost percheziționat sumar de către jandarmi. Cu această ocazie a fost descoperit asupra sa un pistol metalic, calibru 4,5 milimetri, două încărcătoare metalice cu bile și 6 tuburi ce conțineau CO2.

Conform sursei citate, bărbatul de 28 de ani, din municipiul Miercurea-Ciuc, a fost condus la sediul poliției, jandarmii întocmindu-i actele premergătoare, sub aspectul săvârşirii faptelor prevăzute de articolul 342, alineatul 2 Cod Penal privind ,,deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării’’.

Cetățeanul în cauză, împreună cu actele și materialele aflate asupra sa, a fost predat la Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, pentru continuarea cercetărilor.

 

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Asta e o inscenare a SRI, sa iesim in strada sa fie eliberat ! De fapt omul nu era calare ci pe jos, acum ca se incurcase un cal intre picioarele lui e numai din vina SRI. Toporul e clar “plantat” , nu e secuiesc ca e finlandez, un secui adevarat poarta brisca de fapt. Pistolul nu mai zic, e de jucarie , iar bile are orice barbat. Inscenarea e menita sa arate ca oamenii din zona sunt inapoiati, veniti din Evul Mediu , ceea ce e total fals. Diferenta dintre om si maimuta e ca omul a coborat din pom, tot asa e diferenta intre secolul 21 si secolul 15 , unii au uitat sa mai coboare de pe cal.

  2. Ar fi interesant să aflăm și ce intenționa el să facă cu acele arme albe. Poate venea acasă de undeva, sau poate mergea la o vânătoare? Mai scrieți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.