Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Business Puzzle – soluții pentru antreprenorii tineri din județul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Economic » Business Puzzle – soluții pentru antreprenorii tineri din județul Harghita
Business Puzzle – soluții pentru antreprenorii tineri din județul Harghita

Business Puzzle – soluții pentru antreprenorii tineri din județul Harghita

Antreprenoriatul în rândul tinerilor reprezintă un element important pentru dezvoltarea economică a județului și a țării. Cu toate acestea, antreprenorii se confruntă cu numeroase dificultăți și bariere, mai ales din cauza modificărilor legislative prin care trece domeniul de la o zi la alta.

Agenția Județeană de Dezvoltare împreună cu Consiliul Județean (CJ) Harghita au susținut o conferință de presă, miercuri, pentru a anunța evenimentul cu tema  „Puzzle-ul de Afaceri – Conducătorii instituțiilor răspund…”, care va avea loc în 5 aprilie, de la ora 10:00, la sediul CJ. Scopul evenimentului este de a reduce decalajul dintre antreprenori și administrațiile locale și de a promova cooperarea și dezvoltarea de succes în regiune.

„Felicit echipa Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita prin care încercăm să susținem și să oferim sprijin acolo unde serviciile Guvernului și cele care promovează antreprenoriatul în rândul tinerilor au multe probleme și lipsuri”, a declarat Borboly Csaba, președintele CJ Harghita.

Printre problemele semnalate de președintele CJ Harghita se numără reglementările ad hoc și lipsa de stabilitate în ceea ce privește sistemul fiscal și susținerea activității antreprenoriale. Din păcate, multe dintre startup-urile conduse de tineri au fost nevoite să își închidă activitatea, semn că actualul cadru legislativ nu oferă stabilitate și predictibilitate pentru aceste afaceri în dezvoltare.

„Bucureștiul trebuie să ne audă, trebuie să existe o stabilitate pentru antreprenoriatul în rândul tinerilor. (..) Încercăm prin agenție să venim cu  ajutor, cu informații în fiecare zi, pentru că tinerii nu știu că de la o săptămână la alta se schimbă o lege, o metodologie, ceva. Să venim cu soluții, să prezentam bunele practici”, a subliniat Borboly Csaba.  

Cilip Àrpàd, directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, a menționat în cadrul conferinței de presă faptul că există foarte multe provocări de care se lovesc tinerii antreprenori, motiv pentru care se organizează cea de a doua ediție a Business Puzzle, unde sunt chemați reprezentanți ai unor instituții precum ANAF, AJOFM, cu scopul de a pune întrebări directe și de a obține răspunsuri concrete din partea autorităților competente.

De asemenea, se fac eforturi pentru a oferi resurse și ghiduri practice pentru tinerii antreprenori.

Cristian Gligor, de la Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, a menționat faptul că se lucrează la un ghid online care să cuprindă informații relevante și sigure pentru antreprenori. Acest ghid este esențial pentru a oferi claritate și orientare într-un mediu de afaceri complex și în continuă schimbare.

Participarea la eveniment este gratuită, dar este necesară înregistrarea prealabilă, din cauza locurilor limitate, la următorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeg5vbGj2Hqve9IvYBeHpQl5mwtYAK0skGYUZkf1KtJb-HYIw/viewform.

EMILIA ȘERDEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.