Borsec: Pui de căprioară salvat de jandarmi şi salvamontişti din „Grota urşilor” | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Borsec: Pui de căprioară salvat de jandarmi şi salvamontişti din „Grota urşilor”
Borsec: Pui de căprioară salvat de jandarmi şi salvamontişti din „Grota urşilor”

Borsec: Pui de căprioară salvat de jandarmi şi salvamontişti din „Grota urşilor”

Jandarmii şi salvamontiştii din Borsec au intervenit, vinerea trecută, pentru salvarea unui pui de căprioară care rămăsese blocat în „Grota urşilor” din Borsec, cazul fiind semnalat autorităţilor de un turist.

„Jandarmii şi salvamontiştii din Borsec au redat libertatea unui pui de căprioară ce rămăsese captiv în Grota Urşilor din staţiunea Borsec. Intervenţia deosebită a avut loc în 4 august 2023, în jurul orei 17:00, totul pornind cu un apel făcut la 112 de către un turist ce a observat animalul aflat la ananghie. Timp de peste două ore, echipele de intervenţie au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a scoate căprioara din strânsoarea stâncilor. Acţiunea lor a fost încununată de succes. Cu ajutorul corzilor şi a unei pături au reuşit să calmeze animalul speriat şi să-l elibereze în pădurea din apropiere. Mulţumim în primul rând celui ce a sunat, pentru spiritul uman de care a dat dovadă, dar şi colegilor jandarmi şi salvamontişti pentru profesionalismul lor!”, se arată într-un comunicat postat pe pagina oficială de Facebook a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita.

„Grota Urşilor” din Borsec este o formaţiune carstică reprezentată de un ansamblu de coridoare adânci, formate prin fenomenul de eroziune naturală a calcarelor sub acţiunea apelor de infiltraţie şi este un obiectiv care atrage numeroşi turişti care vizitează staţiunea harghiteană. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.