Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Borsec, în top 3 destinaţii turistice ale României în 2024 | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » Borsec, în top 3 destinaţii turistice ale României în 2024
Borsec, în top 3 destinaţii turistice ale României în 2024

Borsec, în top 3 destinaţii turistice ale României în 2024

Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, FIJET, a întocmit clasamentul celor mai „fierbinţi” destinaţii turistice din România în anul 2024. Borsec se află printre primele trei astfel de destinaţii, conform specialiştilor din domeniu. Mai exact, Borsec ocupă locul al III-lea, clasându-se înaintea multor localităţi consacrate din ţară.

Clubul Presei de Turism – FIJET România a demarat, pentru al doilea an consecutiv, o acţiune de identificare a zece destinaţii deosebite din România, pentru a le face şi mai cunoscute în ţară şi în străinătate (prin intermediul colegilor din filialele naţionale ale FIJET World) şi pentru a premia felul în care arată şi se mişcă turismul din zona respectivă, conform unui comunicat de presă al organizaţiei.

Prin acest proiect se doreşte să se atragă atenţia asupra unor locuri din ţară care se remarcă din punct de vedere turistic în mod deosebit, locuri în care lucrurile se fac bine şi oamenii merită să fie încurajaţi pentru eforturile depuse.

Printre argumentele care au convins FIJET să plaseze Borsec pe acest onorant loc în clasamentul destinaţiilor este faptul că staţiunea a învăţat ceea ce înseamnă turism sustenabil, durabil, antreprenorii dar şi autorităţile mizând mult pe specificul local şi pe produsele zonei. În acelaşi timp Borsec găzduieşte, an de an, o serie de evenimente care au devenit tradiţie şi care atrag mii de turişti în zonă.

Mik József, primarul oraşului Borsec, a fost prezent la festivitatea de premiere, ce a avut loc în prima zi a Târgului de Turism al României. „Această distincţie este extrem de importantă pentru noi. Este o dovadă că munca din ultimii ani îşi aduce roadele. Am subliniat de mai multe ori că lucrăm constant pentru a readuce staţiunea noastră pe harta turistică naţională. Suntem pe drumul cel bun în această privinţă” – a declarat edilul cu privire la această distincţie. (statiuneaborsec.ro)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.