Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Borsec: „Festivalul Zânelor”, ediţia a II-a | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Societate » Borsec: „Festivalul Zânelor”, ediţia a II-a
Borsec: „Festivalul Zânelor”, ediţia a II-a

Borsec: „Festivalul Zânelor”, ediţia a II-a

Pelerinaj pentru terminarea Centrului de tratament şi wellness

 

Sâmbătă şi duminică, staţiunea Borsec va găzdui a doua ediţie a „Festivalului Zânelor”. În cadrul celei de-a doua zile, duminică, organizatorii au inclus în program un moment special: un pelerinaj în vederea sprijinirii de către societatea civilă a finalizării lucrărilor la Centrul de tratament şi wellness din staţiune. În momentul de faţă, Centrul de tratament este construit în proporţie de 50%, iar când va fi finalizat va putea primi zilnic 1.000 de persoane pe timp de vară şi 700 pe timp de iarnă. Organizatorii adresează rugămintea celor ce vor participa la pelerinaj să se echipeze pentru efectuarea unui traseu uşor, de aproximativ o oră şi jumătate. „În cursul pelerinajului toţi participanţii pot contribui cu rugăciuni, după voia inimii”, fiind prezenţi preotul catolic din Borsec şi preoţii reformaţi din Topliţa şi Zerind (judeţul Bihor).

 

Programul festivalului

Sâmbătă, 1 august: 10:00-12:00 – Zânele vă ghidează la o duzină de izvoare, Poiana Zânelor, Peştera de Gheaţă, Grota Ursului, mofetă (de la Poarta ornamentală); ora 18:00 – pe scenă va avea loc festivitatea de deschidere şi gustarea apelor (standul zânelor), se vor prezenta Zânele Izvoarelor şi va fi un program pentru copii; ora 18:30 – Surpriza Zânelor; ora 19:00 – trupa de dans din Borsec: „Poiana Zânelor”; 20:00-21:00 – concert folk: Raluca Cismaru (Sibiu); 21:00-22.00 – concert special: trupa din Zerind (judeţul Bihor); 22:00 – marş cu torţe în Poiana Zânelor (de la scenă) şi concert de trompetă Bajkó Sándor şi Hunor Mincsor din Borsec, cu colaborarea trupei din Zerind.

Duminică, 2 august: 10:00-12:00 – Zânele vă ghidează la o duzină de izvoare, Poiana Zânelor, Peştera de Gheaţă, Grota Ursului, mofetă (de la Poarta ornamentală); după slujbă – concertul grupului topliţean „Dicsőítő Ökumenikus Csoport”, la Biserica catolică „Sf. Ştefan” din Borsecul de Sus; 12:30-14:00 –  pelerinaj pentru terminarea Centrului de tratament şi wellness (întâlnirea va avea loc la Centrul de tratament aflat în construcţie, traseul fiind centura); 18:00 –  romanţe şi cântece de voie bună la Restaurantul ROUA, iar la Restaurantul FALÓ vor fi romanţe şi cântece maghiare.

Organizatorii evenimentului roagă participanţii să aleagă o vestimentaţie cu modele florale, pentru a sărbători Zânele Borsecului.

Festivalul este organizat Asociaţia turistică Borsec şi este susţinut de Primăria oraşului Borsec.

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.