Astăzi: Dirt on Fire 2015 îşi deschide porţile la Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 30 noiembrie 2023
Home » Sport » Astăzi: Dirt on Fire 2015 îşi deschide porţile la Miercurea-Ciuc
Astăzi: Dirt on Fire 2015 îşi deschide porţile la Miercurea-Ciuc

Astăzi: Dirt on Fire 2015 îşi deschide porţile la Miercurea-Ciuc

Începe cea mai mare competiţie de BMX şi MTB dirt jumping din ţară

Ringul de luptă al celor mai buni ciclişti din ţară, dar şi din afară, se mută în Miercurea-Ciuc, unde, în perioada 30 iulie – 2 august, va avea loc Dirt on Fire 2015 fueled by burn. Astfel, ajunsă la cea de-a 5-a ediţie, cea mai mare competiţie de BMX şi Mountain Bike dirt jumping din ţară se întoarce acasă, la Miercurea-Ciuc.

Ciclişti din Germania, Republica Cehă, Franţa, Spania, Norvegia şi chiar Argentina s-au înscris anul acesta la Dirt on Fire 2015 şi sunt pregătiţi să îşi pună talentul la bătaie şi să surprindă publicul şi în acest an cu cele mai spectaculoase trick-uri ale lor. Cel mai mare şi competitiv park de dirt jumping din România, Ride More, va fi gazda celei de-a 5-a ediţii a competiţiei susţinută de Burn. Miza o reprezintă un premiu în valoare de 3.000 de euro, care va fi înmânat celui care va avea cea mai bună performanţă pe ringul de luptă DOF.

 

 Inclus în FMB World Tour

Miercurea-Ciuc reprezintă, în prezent, inima comunităţii de biking din România. Cicliştii din toată ţara aleg să se antreneze aici de-a lungul anului, scopul final fiind mult-aşteptata competiţie ce are loc la început de august. După patru ediţii de succes, Dirt on Fire a ajuns să fie inclus începând cu acest an în circuitul internaţional oficial al competiţiilor de Freeride Mountain Bike, FMB World Tour. O altă noutate este legată de terenul de joacă Dirt on Fire. Anul acesta, un starter de 7 metri şi un run-in lung de 10 metri îi vor pregăti pe rideri de traseu după un drop down de 3 metri, detalii care vor ajuta concurenţii să prindă viteza necesară care vor putea să sară până la 8 metri în înălţime.

Pentru cei care nu ştiu, Dirt on Fire va avea loc pe terenul situat între oraş şi Muntele Şumuleu.

 

 DJ Deekline, invitatul special al DOF 2015

Competiţia îşi extinde limitele anul acesta şi, pe lângă un show spectaculos de dirt jumping, îşi va aştepta publicul cu un vibe de festival. Concertele şi petrecerile vor avea loc la scena principală amplasată lângă parcul de dirt, făcând experienţa DOF una mai amplă şi plină de energie. Invitatul special al acestei ediţii este DJ-ul britanic Deekline, care sâmbătă seară, după competiţie, va încălzi atmosfera la scena principală pe ritmuri de dance şi breakbeat.

„Dirt On Fire a ajuns la nivelul următor, a devenit o competiţie internaţională unde şi-au anunţat prezenţa rideri din ţări ca Germania, Polonia, Ungaria, Republica Cehă, Ucraina, Rusia, Spania, Franţa şi Statele Unite ale Americii. De când ne-am început călătoria alături de Burn, am crescut de la an la an ca set-up, număr de participanţi şi performanţă. În acest an suntem pentru prima dată înscrişi în Campionatul Mondial de Dirt Jumping şi aducem un line-up muzical în dirt-park alături de line-up-ul de rideri”, a declarat Kinda Geza, organizatorul Dirt on Fire.

Dirt on Fire demonstrează că un sport poate depăşi barierele sportului, influenţând o generaţie, creând o modă şi un stil de viaţă alternativ, bazat pe alte valori decât cele cunoscute nouă.

„Totul a pornit de la o bicicletă improvizată şi sudată şi trick-uri făcute pe bordură. Ne-am dat seama că suntem mai mulţi, ne-am motivat unii pe alţii şi aşa a apărut performanţa, când totul a culminat cu Dirt on Fire”, spunea Demian Barnabas, rider burn.

 

 DOF 2015, prima transmisie live a unei competiţii de dirt jumping din România

Dirt On Fire va putea fi urmărit live sâmbătă, 1 august, pe sport.ro, devenind, astfel, primul eveniment de dirt jumping din ţară care va fi transmis în direct la televizor.

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.