Borsec – despre sport, mai mult la viitor decât la prezent? | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Sport » Borsec – despre sport, mai mult la viitor decât la prezent?
Borsec – despre sport, mai mult la viitor decât la prezent?

Borsec – despre sport, mai mult la viitor decât la prezent?

Cu primarul localităţii Borsec, d-l Mik József, s-a întâmplat să stăm de vorbă la puţină vreme după ce a avut privilegiul să asiste la etapa de la Hungaroring-Budapesta a Marelui Premiu de Formula 1. Poate şi sub impresia a ceea ce a văzut prin alte părţi, s-a arătat foarte nemulţumit de starea sportului din staţiune, mai ales cu referire la sporturile de vară. Luând-o însă pas cu pas, treaba s-a mai dres de vreme ce există o bază sportivă, cu teren de fotbal – vă vine să credeţi că la Borsec a existat o echipă de Divizia B? – şi alte dotări, fiinţează şi un teren cu gazon artificial, există o sală de sport, există şi cele necesare pentru un club de şah, la un moment dat, în urmă cu 2-3 ani, înfiinţându-se şi o echipă, care între timp a dispărut. De obicei, la Borsec zăpada nu lipseşte, cu toate acestea există un tun de zăpadă care va face, având în vedere că s-a asigurat, de pe acum, o rezervă substanţială de apă, ca pârtia să funcţioneze fără să fie influenţată de intemperii. Faptul că, pe lângă condiţiile de cazare, eventual de tratament, există şi o infrastructură minimă pentru pregătirea sportivilor o certifică prezenţa la Borsec a unor echipe de performanţă, îndeosebi de rugby, pentru pregătirea din extrasezon, ori din pauzele de iarnă.

Aici e locul unei menţiuni importante: în cadrul Centrului balnear, aflat în construcţie şi care, cu toate obstacolele birocratice ivite, urmează să fie dat în folosinţă la anul, există trei indicaţii, gândite parcă pentru sportivii de performanţă, deşi se aplică şi „muritorilor de rând” – prevenirea şi tratarea leziunilor sportive, creşterea mobilităţii articulaţiilor, creşterea nivelului de coordonare.

E teribil de uşor de dat sfaturi, dar, pe de altă parte, este super-evident că, în ziua de azi, pentru ca o staţiune ca Borsecul – cu toate punctele sale de atracţie date de faima istorică, de calităţile evident tămăduitoare ale apelor, cu împrejurimile pe cât de spectaculoase, pe atât de utile sănătăţii – pentru a deveni o staţiune la fel de căutată pe tot parcursul anului, trebuie să aibă şi o componentă legată de sport.

Primarul ne-a expus alte câteva din noutăţile care vor îmbogăţi infrastructura sportivă: trei terenuri de tenis, câteva săli de tenis de masă, un bazin de înot şi altele.

Rămâne doar, iarăşi părerea noastră, ca dezvoltarea infrastructurii sportive să ţină pasul, dacă n-o poate devansa un pic, cu dezvoltarea celorlalte laturi ale staţiunii.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.