Borboly Csaba: Doamna ministru se joacă cu vieţile oamenilor! | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Borboly Csaba: Doamna ministru se joacă cu vieţile oamenilor!
Borboly Csaba: Doamna ministru se joacă cu vieţile oamenilor!

Borboly Csaba: Doamna ministru se joacă cu vieţile oamenilor!

A fost operat „bărbatul de 38 de ani din Leliceni care a fost atacat în cursul zilei de sâmbătă de urs. Deşi s-a aflat în stare stabilă, datorită leziunilor de la nivelul braţului şi a apariţiei unei infecţii, am aflat de la personalul spitalului că bărbatul a fost supus unei intervenţii chirurgicale”, a afirmat luni Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Bărbatul rănit sâmbătă a putut fi intervievat, iar conform relatărilor sale, acesta a spus că s-a deplasat în cursul zilei de sâmbătă la cules de ciuperci, respectiv alune, când din senin a fost atacat de urs. Atacul a fost fulgerător, omul a fost luat prin surprindere şi a avut noroc cu spray-ul cu gaz, cu ajutorul căruia a reuşit să îndepărteze ursul.

Borboly Csaba a reamintit faptul că au trecut 66 de zile de la atacul ursului care a avut loc la graniţa localităţii Dăneşti, în data de 24 iunie, când un cioban a fost rănit în urma atacului ursului. Atunci s-a înaintat o solicitare către ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, în vederea extragerii din fondul forestier a acelor exemplare de animale care reprezintă un pericol pentru viaţa oamenilor. Deşi în data de 5 iulie la discuţiile care au avut loc cu ocazia protestului organizat la Bucureşti, doamna ministru a promis eliberarea unui ordin de derogare care vizează intervenţia în cazul a 140 de exemplare de urs, şi având în vedere că data semnării ordinului a fost anunţată ca fiind 8 august, nici până în momentul de faţă nu s-a semnat acel ordin.

De atunci, în localitatea Zetea, ursul a atacat în plină zi un om şi l-a rănit la nivelul membrelor inferioare şi superioare. În data de 8 iulie au ajuns la spitalul judeţean doi cioban care au fost atacaţi de urs la o distanţă de 8 kilometri de localitatea Mădăraş. În data de 13 august, în localitatea Voşlăbeni a fost rănit un cioban care a fost transportat pentru îngrijiri medicale la spitalul din localitatea Gheorgheni.

„Această situaţie este una inadmisibilă. Doamna ministru se joacă cu vieţile oamenilor! Ne vom adresa la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi la Obudsmanul European!”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba.

Expl foto atacurs:

Bărbatul din Leliceni rănit de urs

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Bani online la calculator, eficient si usor. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.