Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Borboly Csaba (CJ Harghita): Activitatea consiliilor locale şi judeţene va fi îngreunată de măsurile restrictive din proiectul de buget | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Economic » Borboly Csaba (CJ Harghita): Activitatea consiliilor locale şi judeţene va fi îngreunată de măsurile restrictive din proiectul de buget
Borboly Csaba (CJ Harghita): Activitatea consiliilor locale şi judeţene va fi îngreunată de măsurile restrictive din proiectul de buget

Borboly Csaba (CJ Harghita): Activitatea consiliilor locale şi judeţene va fi îngreunată de măsurile restrictive din proiectul de buget

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a afirmat că este nemulţumit de faptul că în bugetele locale şi judeţene nu se regăseşte creşterea economică prevăzută în proiectul bugetului de stat şi consideră că menţinerea unor măsuri restrictive în acest proiect va îngreuna activitatea consiliilor locale şi judeţene.

Borboly Csaba a declarat pentru Agerpres că, deşi proiectul de buget pe anul 2017 este construit pe o creştere economică de 5,2% şi potrivit proiectului Ministerului Finanţelor Publice, veniturile totale la bugetul de stat pe 2017 urmează să fie în creştere, aceste prevederi nu se regăsesc în bugetele locale şi judeţene.

„La o analiză a proiectului de buget putem constata că acesta nu are în vedere schimbări notabile, comparativ cu bugetul naţional din anul care a trecut”, a declarat Borboly Csaba.

Preşedintele CJ Harghita consideră că prevederile actualului proiect de buget sunt, într-o oarecare măsură, similare bugetului de anul trecut, acest fapt regăsindu-se în aspectele care vizează consiliile locale şi judeţene.

„Bugetul din anul trecut a avut o serie de măsuri restrictive preluate şi în proiectul de buget pentru acest an, fapt care va îngreuna activitatea consiliilor locale şi judeţene”, a mai spus Borboly.

El şi-a exprimat speranţa că unele aspecte se vor revizui, făcând referire la faptul că premierul Sorin Grindeanu a fost preşedinte de consiliu judeţean.

„Am speranţa că faptul că primul-ministru Sorin Grindeanu a ocupat şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a lăsat o amprentă asupra ceea ce înseamnă pentru un judeţ banii de la Bucureşti”, a arătat Borboly Csaba.

Potrivit acestuia, Guvernul are în vedere creşterea pensiilor şi salariilor, reducerea şomajului, însă, în Harghita, serviciile sociale vor avea de suferit.

„Conform directorului Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita, Elekes Zoltán, având în vedere faptul că propunerea de buget pentru anul 2017 pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului este mai mică în medie cu 10% faţă de bugetul de la începutul anului 2016, iar personalul din asistenţă socială a beneficiat, conform legii, de o nouă grilă de salarizare, care creşte semnificativ costurile cu salariile, prevederea bugetară actuală acoperă costurile funcţionării sistemului doar pe primele şase luni”, a mai afirmat Borboly Csaba. (Gina Ştefan)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.