Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Maratonul Sănătăţii a ajuns la a 34-a ediţie | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Sport » Maratonul Sănătăţii a ajuns la a 34-a ediţie
Maratonul Sănătăţii a ajuns la a 34-a ediţie

Maratonul Sănătăţii a ajuns la a 34-a ediţie

Săptămâna viitoare, pe 18 februarie, la Harghita-Băi va avea loc cea de-a 34-a ediţie a Maratonului Sănătăţii, ediţia de iarnă, la competiţie fiind aşteptaţi atât sportivi profesionişti, cât şi amatori, iubitori de mişcare. Ca în fiecare an, scopul este de a populariza alergarea pe schiuri şi angrenarea unui număr mare de sportivi amatori şi de performanţă, competiţia fiind deschisă tuturor categoriilor de vârstă, de ambele sexe.

Organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport ţi Tineret Harghita. sub egida „SPORTUL PENTRU TOŢI”, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Schi-Biatlon Harghita, maratonul se va desfăşura pe un traseu amenajat ca pârtie de schi fond şi va măsura între 5 şi 8 km.

Cei care doresc să ia startul la maraton se pot înscrie, de luni până vineri, între orele 09:00-15:00, la sediul DJST, de pe strada Eroilor, nr. 7 (Miercurea-Ciuc) sau, în ziua concursului, la secretariatul concursului.

La concurs pot participa, pe propria răspundere din punct de vedere al stării de sănătate, sportivi legitimaţi şi nelegitimaţi, din ţară sau din străinătate, aceştia urmând a concura pe categorii de sex şi de vârstă.

Concurenţii vor parcurge un număr de 3, respectiv 6 ture pe pârtia de schi-biatlon de la Harghita-Băi, iar primii 3 sportivi (la fiecare categorie de vârstă, atât la feminin, cât şi la masculin) care vor trece linia de sosire vor fi premiaţi cu diplome, cupe şi medalii. De asemenea, se vor acorda şi câteva premii speciale pentru instituţia cu cea mai numeroasă participare, familia cu cea mai numeroasă participare, pentru concurentul venit de la cea mai mare distanţă, pentru cel mai tânăr, respectiv cel mai în vârstă concurent (atât la masculin, cât şi la feminin), dar şi pentru cei care vor merge cu echipament de epocă sau care vor parcurge traseul în condiţii deosebite.

De amintim şi faptul că organizatorii vor pune la dispoziţia sportivilor transportul, plecarea urmând a avea loc în ziua concursului, la ora 08:00, de lângă patinoar.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.