Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Bilbor: Dragnea a declinat oferta de-a tăia o panglică în culorile drapelului secuiesc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 22 februarie 2024
Home » Politic » Bilbor: Dragnea a declinat oferta de-a tăia o panglică în culorile drapelului secuiesc
Bilbor: Dragnea a declinat oferta de-a tăia o panglică în culorile drapelului secuiesc

Bilbor: Dragnea a declinat oferta de-a tăia o panglică în culorile drapelului secuiesc

Joi, după vizitele de la Cozmeni şi Topliţa, din cauza programului aglomerat, premierul Ponta şi-a anulat prezenţa la inaugurarea porţiunii reabilitate a DJ 174 A care face legătura între Bilbor şi drumul naţional 15, către municipiul Topliţa, aşa că la eveniment a participat vicepremierul Liviu Dragnea, însoţit de ministrul Apărării, Mircea Duşa, care, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba şi primarul Ilie Trif, au tăiat o panglică în culorile tricolorului românesc, ţinută de două tinere îmbrăcate în costum popular. După acest moment, la câţiva metri, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, l-a invitat pe Liviu Dragnea să taie şi o altă panglică, în culorile albastru-auriu, ale drapelului secuiesc, moment în care vicepremierul a refuzat, afirmând: „E vorba de Guvernul României. Nu cunosc ăsta. Îmi cer scuze”. Drept urmare, panglica în culorile drapelului secuiesc a fost tăiată doar de preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

Liviu Dragnea a declarat apoi presei că panglica tricolor este singura pe care o recunoaşte şi pe care o poartă la piept. „Este singura panglică pe care am recunoscut-o, pe care o recunosc, este tricolorul românesc. Sunt membru al Guvernului României, am venit aici să inaugurez o investiţie publică, pe teritoriul României şi am tăiat panglica care se taie oriunde în această ţară, şi la Teleorman tăiem aceeaşi panglică şi la Suceava, şi oriunde. Şi am tăiat-o cu drag şi o ţin la piept”, a declarat vicepremierul României.

La rândul său, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a spus că este prima dată când în zona de nord a judeţului se foloseşte panglica în culorile steagului secuiesc la inaugurarea unor investiţii, dar acest lucru trebuie să devină o normalitate în viitor. El a mai spus că nu s-a supărat că Liviu Dragnea a refuzat să taie panglica secuiască, afirmând că dacă venea la inaugurare premierul Victor Ponta, crede că acesta ar fi acceptat să o taie.

„Eu cred că trebuie să intrăm în normalitate şi fiecare taie atâtea panglici câte doreşte, eu nu mă supăr pe nimeni. (…) Eu cred că de acum încolo nimeni nu trebuie să se supere dacă vom tăia şi aici şi în celelalte părţi ale judeţului două panglici, pentru că trăim împreună şi trebuie să convieţuim în pace şi trebuie să dezvoltăm împreună acest judeţ”.

 

Scrisoare deschisă de la PSD Gheorgheni

În legătură cu această întâmplare, Marius-Graţian Benchea, preşedintele PSD Gheorgheni, i-a adresat o scrisoare deschisă d-lui Borboly Csaba, din care spicuim: „Anul acesta, în ianuarie, când vă reclamam la CNCD pentru că împărţiţi banii judeţului pe criterii etnice, aţi spus că eu doar vreau să ies în evidenţă şi de asta am făcut ce am făcut. Acest lucru nefiind adevărat, acum vă întreb eu pe dvs.: Aţi vrut să ieşiţi în evidenţă în presa naţională folosindu-vă de o iniţiativă cu panglici? Presa maghiară, desigur, relatează despre nenorocirea făcută de Dragnea, că vezi Doamne nu a tăiat panglica lui Borboly. Eu nu văd ce fel de gest a făcut Dragnea. Dragnea s-a comportat normal. Dacă cineva a făcut un gest anormal, acela sunteţi dvs., deoarece în România – desigur nu ştiu dacă înţelegeţi ce înseamnă această expresie sau dacă ştiţi unde este ţara asta (verificaţi-vă buletinul) – la orice inaugurare se foloseşte drapelul României. (…) Referitor la ceea aţi afirmat despre preşedintele PSD, actualul premier şi viitorul preşedinte al României, Victor Ponta, ţin să menţionez că domnul Victor Ponta nu este mai puţin român ca domnul Liviu Dragnea; mai apoi, declaraţia dvs. despre mai multe steaguri este una haioasă şi ne face să plângem de durere şi anume pentru că în 25 de ani de când UDMR deţine controlul total asupra judeţului nu a reuşit să facă altceva decât să fabrice steme şi steaguri. (…) În final, vă recomand să citiţi rândurile mele aşa cum sunt scrise, în româneşte şi în spiritul unităţii acestei ţări, pentru că în aceste momente extrem de delicate din lume, ţara noastră are nevoie de unitate naţională, de investiţii, de locuri de muncă, de stabilitate politică, nu de proclamaţii, steaguri, steme şi alte găselniţe uluitoare prin care să cheltuiţi banii oamenilor degeaba”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.