Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Beneficiile activităților în aer liber pentru copilul tău | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » Beneficiile activităților în aer liber pentru copilul tău
Beneficiile activităților în aer liber pentru copilul tău

Beneficiile activităților în aer liber pentru copilul tău

Poză de Freepik pe Freepik.com

Într-o perioadă în care tehnologiile se dezvoltă din ce în ce mai mult, este din ce în ce mai greu să îți convingi copilul să petreacă timp în aer liber. Celui mic îi este mai confortabil să stea liniștit în casă cu o tabletă sau un telefon, însă aceste activități nu sunt deloc benefice dezvoltării sale. Misiunea ta ca părinte este să îl convingi despre impactul negativ pe care îl are asupra organismului lui acest tip de comportament sedentar și totodată să îi propui diverse activități în aer liber pe care le puteți face împreună cu copiii celorlalți vecini. Joaca în natură, fie că vorbim despre o plimbare în pădure sau activități făcute în curtea casei, are nenumărate beneficii asupra dezvoltării corpului și a minții.

Iată mai jos principalele avantaje ale desfășurării unor activități în aer liber!

  • Aport natural de vitamine

Deficitul de vitamina D poate fi ajustat în perioadele însorite cu petrecerea timpului afară sub razele soarelui. Această vitamină are un rol major în buna funcționare a sistemului imunitar și un rol adjuvant pentru funcțiile musculare și pentru sistemul osos. Această sursă nesfârșită de vitamina D pe care ne-o oferă soarele îl poate ajuta pe copilul tău și la dezvoltarea capacității de concentrare precum și la obținerea unui somn de calitate.

  • Dezvoltarea fizică

Exercițiile fizice efectuate în aer liber au un impact pozitiv asupra dezvoltării fizice a copilului tău. Îl poți încuraja cumpărându-i diverse echipamente cu ajutorul cărora să poată face mișcare. De exemplu, poți alege să îi achiziționezi o bicicleta pentru copii cu ajutorul căreia își va întări musculatura și sistemul osos. Pe altex.ro găsești o gamă variată de modele de unde poți alege ce i se potrivește cel mai bine copilului tău. De asemenea, plimbările cu bicicleta pot ajuta la prevenirea un fenomen destul de des întâlnit și în țara noastră, respectiv obezitatea la copii.

  • Dezvoltarea abilităților de comunicare

Interacțiunea cu alte persoane este esențială pentru o dezvoltare armonioasă a limbajului copilului tău. El trebuie să învețe cum să creeze prietenii cu ceilalți copii, cum să coopereze și chiar cum să lucreze armonios într-o echipă. Activitățile realizate în parc, alături de alți oameni, îl pot ajuta să își dezvolte cele menționate mai sus și totodată îi vor reduce nivelul de stres. De asemenea, petrecerea timpului în aer liber induce ulterior o stare de relaxare, aspect esențial pentru sănătatea atât fizică, cât și emoțională a copilului tău.

  • Dezvoltarea cognitivă

Cercetările în domeniu au demonstrat importanța jocului în natură. Acesta are un impact direct asupra dezvoltării memoriei și a capacității de concentrare. De asemenea, copilul va fi încurajat prin joacă să învețe noi noțiuni și să deprindă noi abilități. Spațiul exterior reprezintă un mediu propice care îi oferă celui mic posibilitatea de explorare și de dezvoltare a creativității.

Ține cont de avantajele petrecerii timpului în aer liber menționate mai sus și astfel, vei contribui la dezvoltarea optimă a copilului tău atât din punct de vedere emoțional, cât și psihic.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.