„Bătălia cărţilor” în judeţul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Cultură » „Bătălia cărţilor” în judeţul Harghita
„Bătălia cărţilor” în judeţul Harghita

„Bătălia cărţilor” în judeţul Harghita

– Ediţia a 3-a –

Marţi, 5 aprilie, începând cu ora 14:00, la Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” din Miercurea-Ciuc şi ora 14:30, la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Topliţa va demara ediţia a 3-a a Concursului Naţional de lectură „Bătălia cărţilor” în judeţul Harghita.

Concursul se va derula în perioada martie-octombrie 2016, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi va fi organizat în mai multe biblioteci publice din ţară. Este un concurs prin care vor fi popularizate cărţile valoroase destinate copiilor şi adolescenţilor şi se va pune accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a forma opinii, argumente şi interpretări proprii.

La concurs pot participa copiii de 11-13 ani şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 14-18 ani care au Permis de intrare la bibliotecă.

Pentru a intra în finală, participanţii trebuie să citească toate cărţile din lista recomandată până la sfârşitul lunii septembrie, finala urmând a avea loc în luna octombrie 2016 cu o dezbatere în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite în faţa unui juriu. La festivitatea de premiere vor fi acordate finaliştilor premii pentru: 1) cea mai frumoasă şi argumentată prezentare a cărţii preferate şi 2) pentru cel mai bun cititor, care va fi declarat cititorul anului. De asemenea, cu această ocazie se va desemna şi cea mai apreciată carte, care va deveni cartea anului.

Organizatorii primesc cu recunoştinţă oferte de sponsorizare pentru derularea evenimentelor şi premierea participanţilor.

Relaţii suplimentare: Biblioteca Judeţeană, persoană de contact d-na Bedö Melinda, telefon 0720/54.40.13 şi Biblioteca Municipală Topliţa, telefon 0266/34.12.37.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.