Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Bărbat atacat și rănit grav de un urs la Tulgheș | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Bărbat atacat și rănit grav de un urs la Tulgheș
Bărbat atacat și rănit grav de un urs la Tulgheș

Bărbat atacat și rănit grav de un urs la Tulgheș

  • Victima este preluată de un elicopter SMURD și dusă, cel mai probabil, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Bărbatul în vârstă de 65 de ani, din satul Pintic, comuna Tulgheș, a fost atacat în această dimineață de un urs, în timp ce culegea ciuperci într-o pădurice aflată în imediata vecinătate a casei sale.

În sprijinul victimei au fost trimise un echipaj SMURD de la Corbu și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) din Borsec, pentru acordarea primului ajutor. Potrivit dispecerului de serviciu al SAJ, bărbatul era în stare de șoc traumatic, dar conștient, rănit grav în zona capului și a membrelor.

„Prezenta plăgi multiple în zona capului, a feței, la ochi, la mâna dreaptă și la piciorul stâng acordându-i-se asistență medicală de urgență. De asemenea, a fost alertat SMURD Târgu Mureș, care va trimite în sprijin un elicopter”, a declarat dispecerul SAJ Harghita.

Potrivit sursei citate, elicopterul a aterizat pe terenul de sport din Tulgheș, victima urmând să fie transportată, cel mai probabil, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Bărbatul din Tulgheș este cea de-a treia victimă rănită grav a urșilor în mai puțin de o lună.

În cursul nopții trecute au fost trimise șapte mesaje RO-ALERT prin care locuitorii din Băile Tușnad (cinci mesaje), Bălan și Joseni erau înștiințați de prezența urșilor în proximitate.

(Daniela M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.