Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

A început vaccinarea anti-COVID-19 cu echipe mobile în mai multe localități ale județului | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 22 februarie 2024
Home » Sănătate » A început vaccinarea anti-COVID-19 cu echipe mobile în mai multe localități ale județului
A început vaccinarea anti-COVID-19 cu echipe mobile în mai multe localități ale județului

A început vaccinarea anti-COVID-19 cu echipe mobile în mai multe localități ale județului

Echipe mobile se deplasează începând de astăzi și până în data de 27 iulie în mai multe localități ale județului pentru a-i vaccina pe cei care doresc să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2.

Potrivit informațiilor făcute publice de Instituția Prefectului, astfel de echipe mobile sunt prezente astăzi în localitățile Bilbor, Căpâlnița, Cârța, Ciceu, Ciumani, Dârjiu, Gălăuțaș, Lupeni, Plăieșii de Jos și Săcel, acțiunile de vaccinare desfășurându-se între orele 9:00 și 17:00 în spațiile puse la dispoziție de către primării. Acțiuni similare se vor desfășura în perioada următoare în toate localitățile județului în care nu au fost constituite centre fixe și se va administra vaccinul produs de Pfizer-BioNTech și/sau de Johnson & Johnson. Din datele făcute publice astăzi de Instituția Prefectului rezultă că din ianuarie, când a început campania de imunizare, și până în prezent în județ au fost administrate peste 132.400 de doze de vaccin anti-COVID-19. Un număr de 62.857 de persoane au fost vaccinate cu ambele doze, iar alte peste 6.700 se află, deocamdată, la prima vaccinare. Peste 40 de medici de familie din județ au vaccinat cu serul produs de Johnson & Johnson 2.580 de persoane.

Până în prezent, în județul Harghita au fost raportate doar 42 de reacții adverse post-vaccinale, un singur caz intrând în categoria celor severe. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.