Bărbat atacat de urs în apropiere de Vlăhiţa | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Societate » Bărbat atacat de urs în apropiere de Vlăhiţa
Bărbat atacat de urs în apropiere de Vlăhiţa

Bărbat atacat de urs în apropiere de Vlăhiţa

Un bărbat în vârstă de 63 de ani din Vlăhiţa a ajuns la spital, miercuri seara, după ce a fost atacat şi rănit de un urs, într-o pădure din apropierea oraşului

Dispecerul de gardă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Harghita a declarat că bărbatul rănit de urs a reuşit să coboare în oraş şi s-a dus direct la Punctul de Ambulanţă din Vlăhiţa. După acordarea primului-ajutor, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc.

Medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţe – SMURD din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Kacsó Jolán, a declarat că „bărbatul a suferit o plagă escoriată în regiunea lombară dreaptă şi a fost trimis la Secţia de Boli Infecţioase de la Şumuleu, pentru tratament de specialitate”.

El le-a povestit medicilor că era singur în pădure, la cules de plante medicinale, când s-a trezit faţă în faţă cu ursul. S-ar fi speriat unul de celălalt; bărbatul a început să ţipe, iar animalul l-a atacat, lovindu-l cu laba în spate şi rănindu-l, după care a fugit. Bărbatul susţine că a avut noroc cu haina groasă, îmbrăcată peste vestă şi tricou, care l-a protejat, astfel încât ghearele nu au pătruns adânc în carne.

Bărbatul din Vlăhiţa este a patra persoană atacată de urs care a ajuns la spital în acest an, în Harghita. Celelalte victime sunt un cioban, un băiat în vârstă de nouă ani şi o turistă din Ungaria – venită în Harghita pentru pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc – muşcată de un urs tânăr, la Lacul Sfânta Ana, după ce s-a apropiat nepermis de mult de animal.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.