Interesul ciucanilor pentru Noaptea Muzeelor creşte de la an la an | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Cultură » Interesul ciucanilor pentru Noaptea Muzeelor creşte de la an la an
Interesul ciucanilor pentru Noaptea Muzeelor creşte de la an la an

Interesul ciucanilor pentru Noaptea Muzeelor creşte de la an la an

Este pentru a treia oară când Muzeul „Oltului şi Mureşului Superior” din Miercurea Ciuc, filială a Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, participă la Noaptea Muzeelor. În acest an, evenimentul a avut loc sâmbăta trecută, iar muzeul din Miercurea Ciuc i-a aşteptat pe vizitatori între orele 18:00 şi 21:00.

Muzeograful Florina Bănică spunea că numărul vizitatorilor a crescut de la an la an, iar săptămâna trecută, muzeul din Miercurea Ciuc s-a bucurat de un interes deosebit din partea locuitorilor municipiului.

„Ne-au vizitat cercetaşi din cadrul Centrului Local Orion, tineri şi familii cu copii şi au putut vedea expoziţiile ZBOR (Ziduri, Bastioane, Oraşe, Ruine – Mai aproape de siturile dacice din estul Transilvaniei), dar şi expoziţia permanentă Interior Tradiţional, pe care o avem amenajată într-o sală a muzeului şi care cuprinde piese de port popular, ceramică utilitară şi cu scop decorativ, ţesături, piese de mobilier şi unelte folosite în industria textilă”.

De asemenea, doritorii au putut viziona filme documentare legate de expoziţiile ZBOR, respectiv Călătorii virtuale prin peisajele culturale salifere ale Transilvaniei.

„În premieră la Noaptea Muzeelor – spunea Florina Bănică – am făcut un atelier de scriere cu pana, la care au participat mai mult din jumătate din vizitatori”. Într-un bol erau puse mai multe hârtii pe care se aflau scrise citate celebre; cei care au caligrafiat cu pana – pentru mulţi dintre ei fiind o premieră – trebuiau să tragă un bileţel din acel bol şi apoi să copieze textul.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.