Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Bărbat atacat de urs în apropiere de Vărşag | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » Bărbat atacat de urs în apropiere de Vărşag
Bărbat atacat de urs în apropiere de Vărşag

Bărbat atacat de urs în apropiere de Vărşag

Un bărbat a fost transportat la spital cu mai multe leziuni, după ce a fost atacat, duminică, de un urs, în zona comunei Vărşag. Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat publicaţiei noastre că este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 de ani, care a fost transportat la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc cu răni multiple cauzate de muşcături şi cu escoriaţii la nivelul capului, membrelor superioare, abdomenului şi spatelui. Acesta a precizat că personalul de pe ambulanţă, care s-a deplasat la faţa locului, a constatat că exista şi o suspiciune de fractură la antebraţul stâng. „Starea pacientului era stabilă, acesta nu se afla în stare critică”, a mai spus dr. Peter Szilard.

Potrivit localnicilor, bărbatul plecase într-o plimbare spre o zonă împădurită din apropierea comunei, alături de mai multe persoane, având în vedere faptul că vremea se încălzise. Acesta rămăsese la un moment dat în urma grupului şi a fost atacat de un urs, reuşind să anunţe ulterior prin telefon celelalte persoane care au solicitat intervenţia serviciului de ambulanţă.

Potrivit unor informaţii făcute publice recent de Agenţia pentru Protecţia Mediului Harghita, anul trecut au fost raportate 4 cazuri în care oameni au fost atacaţi de animale sălbatice. Pe parcursul anului trecut au fost înregistrate 538 de cazuri în care animalele sălbatice au provocat pagube harghitenilor, în 505 dintre acestea fiind vorba despre probleme cauzate de urşi. Sălbăticiunile au ucis câteva sute de ovine, bovine, porci, cai şi păsări din gospodării, dar au distrus şi 122 de stupi şi au provocat pagube în livezi şi pe peste 500 de hectare de terenuri agricole. Jandarmii harghiteni au primit, în 2023, aproape 400 de apeluri prin intermediul serviciului 122, prin care era semnalată prezenţa urşilor în zona diverselor localităţi din judeţ.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.