Bani guvernamentali pentru drumurile harghitene | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » Bani guvernamentali pentru drumurile harghitene
Bani guvernamentali pentru drumurile harghitene

Bani guvernamentali pentru drumurile harghitene

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Harghita

Miercuri, 25 mai 2016, Consiliul Judeţean Harghita s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară, cu un cvorum suficient pentru a putea lua decizii importante. Şedinţa prezidată, de astă dată, de vicepreşedintele Barti Tihamér nu a fost de durată, pe ordinea de zi aflându-se patru chestiuni care trebuiau dezbătute şi aprobate urgent.

Un milion şi trei sute de mii de lei

Referitor la primul punct, modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului, trebuie ştiut, după cum a precizat vicepreşedintele, faptul că modificările vizează trei aspecte: 1) plata gazului şi energiei electrice pentru pompieri; 2) finanţarea unui proiect pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi cuprinderea în bugetul judeţului a sumei de un milion şi 300 de mii de lei, sumă alocată de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice judeţului Harghita pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală, pentru anii 2016-2019. Ca urmare a acestui sprijin de un milion şi 300 mii lei, bani bine-veniţi, devizul trebuie reactualizat şi depus urgent la minister, acest lucru constituind prima urgenţă pentru care s-a convocat şedinţa extraordinară.

Întreţinerea de vară a drumurilor judeţene

Cea de-a doua chestiune, în strânsă legătură cu modificarea bugetului, a constat în aprobarea Devizului general actualizat şi a valorii co-finanţării obiectivului de investiţie: „Modernizare drum judeţean DJ 123D, Sâncrăieni-Sântimbru Băi”. Banii primiţi de la Guvern – spunea vicepreşedintele – vor fi completaţi cu bani de la buget şi se vor folosi pentru întreţinerea de vară a drumurilor judeţene.

Precizări

Cel de-al treilea punct de pe ordinea de zi, tot urgent, a fost în legătură cu aprobarea unor precizări solicitate de instanţă referitor la dosarul penal nr. 1517/96/2015, concret, fiind vorba de nişte creanţe.

Satul harghitean

În fine, cel de-al patrulea punct de pe ordinea de zi s-a referit la aprobarea derulării programului „Ocrotirea şi conservarea imaginii satului harghitean” al Consiliului Judeţean Harghita. La acest punct de pe ordinea de zi, vicepreşedintele Incze Csongor a precizat că acest proiect, care are deja vechime, şi-a dovedit utilitatea, iar în acest an prin programul de finanţare în valoare de 20.000 lei se preconizează „organizarea unei conferinţe naţionale a arhitecţilor, o evaluare a moştenirii noastre, în dorinţa de a păstra satul aşa cum l-am moştenit noi”.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.