Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Bălan: Învestirea în funcţie a noului primar | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Bălan: Învestirea în funcţie a noului primar
Bălan: Învestirea în funcţie a noului primar

Bălan: Învestirea în funcţie a noului primar

„Oraşul are probleme multe şi dacă vrem să începem a face paşi în rezolvarea acestora trebuie să ne schimbăm inclusiv pe noi”

Primarul ales al oraşului Bălan în data de 5 iunie, Gheorghe Iojiban, cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie, a depus, ieri, jurământul, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului local. Acest moment solemn vine după ce săptămâna trecută depunerea jurământului de către primar a fost amânată, deoarece Judecătoria Miercurea-Ciuc nu încheiase procedura de validare în cazul său, fiind învestiţi doar consilierii locali.

„În primul rând doresc să mulţumesc celor care m-au votat şi au făcut foarte clară opţiunea oraşului în privinţa alegerii primarului. Am obţinut un număr de voturi semnificativ, respectiv aproape jumătate din numărul total de votanţi. Voi fi însă primarul tuturor, aşa cum se cuvine”, a declarat pentru „Informaţia Harghitei” primarul oraşului Bălan, care a candidat ca independent.

Totodată, acesta şi-a exprimat speranţa într-o bună colaborare cu aleşii din Consiliul local, în vederea dezvoltării oraşului. „Alături de colegii mei consilieri, care au fost deja învestiţi, îmi exprim speranţa că vom instaura un climat civilizat, productiv, constructiv de muncă şi cooperare. Vreau ca aparatul propriu al primarului şi Consiliul local să devină instrumentul ce produce dezvoltarea locală. Am asistat în trecut la multe greşeli ce s-au făcut în detrimentul dialogului, a informării corecte şi a luării de decizii pe fundamente bine argumentate. Vom insista pe un maximum de transparenţă, pe dezbateri în legătură cu deciziile importante şi pe abordarea pozitivă a proiectelor de dezvoltare fie că sunt în regim propriu, fie în cooperare, cu impact regional. Voinţa electoratului din Bălan m-a validat, iar Consiliul local trebuie să vină alături de mine, la muncă! Este o datorie morală şi legală faţă de oameni!”, a spus Gheorghe Iojiban.

De asemenea, acesta a spus că va propune în viitorul apropiat aprobarea organigramei, „astfel încât să producem acele corecţii ce sunt necesare în organizarea diverselor departamente”. „Voi fi adeptul unui sistem bine ierarhizat, care să elimine abordarea de tip voievodal şi care să producă astfel un spor de eficienţă. Oraşul are probleme multe şi dacă vrem să începem a face paşi în rezolvarea acestora trebuie să ne schimbăm inclusiv pe noi”, a conchis primarul oraşului.

Reamintim că la şedinţa de constituire a Consiliului local de săptămâna trecută nu s-a reuşit alegerea viceprimarului oraşului, votul privind desemnarea acestuia urmând a fi reluat în şedinţa ordinară din luna iulie. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.