Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

„Autostrada Iaşi – Târgu Mureş este o prioritate la nivel de infrastructură în România” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Politic » „Autostrada Iaşi – Târgu Mureş este o prioritate la nivel de infrastructură în România”
„Autostrada Iaşi – Târgu Mureş este o prioritate la nivel de infrastructură în România”

„Autostrada Iaşi – Târgu Mureş este o prioritate la nivel de infrastructură în România”

Topliţa: Organizaţia de Femei a PMP Harghita şi-a ales conducerea

Organizaţia de Femei a Partidului Mişcarea Populară (PMP) Harghita şi-a ales, duminică, conducerea. La Conferinţa Judeţeană a Organizaţiei de Femei a PMP Harghita, care a avut loc în municipiul Topliţa, a participat şi secretarul general adjunct al Partidului Mişcarea Populară, Ioana Constantin, fost preşedinte al partidului M10.

Cu această ocazie, Ioana Constantin le-a vorbit membrelor partidului din judeţul Harghita, printre altele, despre campania PMP pentru eliminarea pensiilor speciale.

„Este o perioadă în care PMP a demarat noi proiecte şi declanşăm o campanie naţională de strângere de semnături pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale. Este o campanie care vine suport pentru un proiect de lege pe care-l avem în Parlamentul României. Suntem partidul care s-a bătut foarte mult în Parlament pentru oprirea pensiilor speciale. Practic, în vară, Parlamentul României a votat pensii speciale pentru primari şi viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, la 10 noaptea, într-o sesiune extraordinară. Noi avem un proiect de lege care spune că toate aceste pensii speciale trebuie eliminate, abrogate şi trebuie să respectăm principiul contributivităţii în sistemul de pensii din România. Mai mult decât atât, interesul nostru este de a face dreptate invalizilor, veteranilor de război, văduvelor veteranilor de război, pentru că aceşti oameni primesc în acest moment nişte sume derizorii. Discutăm despre sporuri de 20 de lei pe lună pentru un an în război; discutăm despre 100, 200, 300 de lei indemnizaţii pe care le primesc în comparaţie cu nişte sume foarte mari pe care le primesc politicienii”, a declarat secretarul general adjunct al PMP.

Ioana Constantin a mai vorbit şi despre necesitatea iniţierii unei moţiuni de cenzură împotriva actualului guvern. „Avem obligaţia şi responsabilitatea, ca partid parlamentar de opoziţie, să iniţiem o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Noi credem că este o responsabilitate a opoziţiei în acest moment, dar şi o urgenţă, având în vedere că, de la 1 ianuarie 2019, România preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Cum vom merge noi acolo cu Dăncilă, Andruşcă şi alţi analfabeţi funcţionali este o întrebare foarte gravă în acest moment. De aceea tot ceea ce credem că este necesar e să facem o moţiune de cenzură împotriva acestui guvern şi care va duce şi la înlăturarea acestei coaliţii toxice preocupate numai şi numai de justiţie”, a mai spus politicianul.

Întrebată în legătură cu Autostrada Târgu Mureş – Iaşi (care ar trebui să treacă şi prin Harghita şi a cărei construcţie riscă să fie amânată pentru o perioadă lungă de timp, deoarece ar deveni prioritate A13 Braşov – Bacău, care să lege Moldova de Ardeal), Ioana Constantin a arătat că PMP are un proiect de lege în Camera Deputaţilor în acest sens, care a trecut de Comisia de transporturi. „Această autostradă, Iaşi – Târgu Mureş, este de foarte multă vreme în discuţie şi chiar s-au constituit tot felul de asociaţii civice, oameni care luptă foarte tare pentru punerea acestui proiect pe masă. Eu cred că aceasta este una dintre priorităţi (n.n. – şi pentru judeţul Harghita). La fel cum îmi spuneau unii dintre colegi, de exemplu, că în Topliţa nu există gaz, nu au racordare la gaze. Acestea sunt priorităţi imediate în comunitate. Aşa cum a trecut proiectul nostru de comisia de transporturi, eu sper să nu rămână numai pe hârtie. (…) Autostrada Iaşi – Târgu Mureş este o prioritate la nivel de infrastructură în România pentru foarte multe zone, pentru că traversează atât de multe judeţe şi atât de multe comunităţi”.

După discursuri, în urma votului, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PMP Harghita a fost aleasă Violina Rotaru, din Topliţa.

Preşedintele PMP Harghita, Constantin Popa, a explicat, la sfârşitul şedinţei, că forul de conducere al organizaţiei de femei este compus din 13 membre, iar pentru a se lua hotărâri trebuie să fie prezente minimum şapte persoane, însă le-a recomandat să fie cel puţin zece la fiecare şedinţă.

În cadrul şedinţei, condusă de Dafina Dan, au mai luat cuvântul Alexandru Virgil Hirişcău, preşedinte al Organizaţiei de seniori, Sever Hirişcău, preşedintele PMP Topliţa. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.