Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Autogara din Miercurea-Ciuc, mutată temporar începând de astăzi | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Autogara din Miercurea-Ciuc, mutată temporar începând de astăzi
Autogara din Miercurea-Ciuc, mutată temporar începând de astăzi

Autogara din Miercurea-Ciuc, mutată temporar începând de astăzi

Activităţile legate de transportul public de persoane spre şi dinspre diverse localităţi se vor derula, începând de astăzi, într-o nouă locaţie din Miercurea-Ciuc, în contextul lucrărilor de reabilitare a autogării din municipiul reşedinţă de judeţ. Autogara se va muta temporar într-un spaţiu amenajat vizavi de magazinul Dedeman, de unde se vor putea îmbarca în autobuze pasagerii care călătoresc în afara oraşului. „În sfârşit am ajuns în faza în care am putut amenaja noua autogară temporară ca să poată să asigure condiţii normale pentru desfăşurarea acestei activităţi. Asta înseamnă că, începând de astăzi, autogara se mută în noul loc, vizavi de Dedeman, unde am putut amplasa containere care sunt pentru sala de aşteptare. Totodată, este montat container de birou pentru supraveghere şi sunt montate şi toalete ecologice”, a declarat publicaţiei noastre viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Bors Béla. Acesta a precizat că în autogara temporară nu vor fi garate autobuze, acestea oprindu-se acolo doar pentru ca pasagerii să poată urca sau coborî, dar va funcţiona şi acolo un ghişeu amenajat. Bors Béla a afirmat că se speră că lucrările de reabilitare a vechii autogări din Miercurea-Ciuc se vor încheia în maximum un an, ceea ce înseamnă că până în octombrie 2023 aceasta ar trebui să fie din nou funcţională.

„Eu aş zice că avem mici întârzieri, dar nu sunt întârzieri semnificative. Deja au schimbat solul, au făcut şi lucrările de canalizare, de electricitate. În spaţiul autogării, în momentul de faţă, sunt făcute şi lucrările de fundaţie şi începând din 5 octombrie vor începe lucrările şi în interiorul clădirii autogării şi vor lucra până când vremea va permite”, a mai spus Bors Béla.

Contractul de execuţie a fost semnat în luna mai, reprezentanţii Primăriei Miercurea-Ciuc afirmând atunci că lucrările vor fi realizate datorită unui proiect care face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional. Valoarea contractului este de peste 9,6 milioane de lei+TVA, iar autorităţile locale se aşteaptă că lucrările vor contribui la îmbunătăţirea semnificativă a tot ceea ce înseamnă calitatea transportului în comun.

EMIL GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.