Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În Miercurea-Ciuc, fotbalul se joacă doar pentru maghiari | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » În Miercurea-Ciuc, fotbalul se joacă doar pentru maghiari
În Miercurea-Ciuc, fotbalul se joacă doar pentru maghiari

În Miercurea-Ciuc, fotbalul se joacă doar pentru maghiari

Se pare că cei din conducerea clubului FC Miercurea-Ciuc au ajuns la concluzia că fotbalul în oraş este dedicat doar vorbitorilor de limba maghiară. După ce au ornamentat arena în culorile secuieşti (roşu şi negru – în condiţiile în care în ultimii 30 de ani niciodată echipa de fotbal nu a purtat asemenea culori), acum cei din conducere şi-au dat-o cu totul în petic.

La ultimul meci disputat pe teren propriu (cel de pe 5 martie), organizatorii au pus în oraş afişe doar în limba maghiară cu meciul. De asemenea, site-ul dedicat echipei, fkcsikhttp://fkcsikszereda.ro/szereda.ro, nu are secţiune şi pentru cititorii români.

Considerăm că este de bun simţ de a nu etniciza un sport. Dacă peste tot în lume sportul este comparat ca un ambasador ce uneşte, se pare că indivizi precum Szondy Zoltán vor cu orice preţ să arate că sportul (în speţă fotbalul) poate fi folosit şi ca o armă împotriva unui segment de populaţie. Nu se ştie când neuronii din capul unora vor începe să se mişte şi să priceapă că nu poţi să asociezi o activitate sportivă unei etnii, mai ales dacă acea echipă (de fotbal sau de hochei) beneficiază şi de bani publici.

În aceste condiţii, românii din oraş ar putea să aibă un singur slogan vizavi de echipa locală, care ar trebui să-i reprezinte: „Deeeeuuuul!”.

Comentarii:

comentarii

8 comments

 1. Iar minţiţi, ca de obicei! Cu cât vă plăteşte şovinul ăla de Tănasa pentru minciunile astea?

  • Margareto, inainte de a acuza pe cineva de minciuna te rog sa intri pe acest site http://fkcsikszereda.ro/, sa faci o captura de ecran cu sectiunea in limba romana si apoi imi voi cere scuze.
   In caza contrar va trebui sa va trebui sa-ti ceri scuze pentru acuzele penibile pe care le aduci. Si vezi, ca daca nu vei posta aceasta captura de imagine, zilnic iti voi zice cate un cuvant dulce, asa cum stii tu sa arunci cu noroi

   • Au trecut două zile și încă nu am postat acea poză la care am fost provocată.
    drept urmare, recunosc că sunt cea mai mare mincinoasă!

  • Chiar dacă au trecut 5 zile, nu am reușit să fac captura de ecran cu secțiunea în limba română. Așa că trebuie să recunosc: sunt cea mai idioată secuiancă din secuime!!!!

 2. Acesti unguri primitivi veniti in TARA ROMANILOR din Mongolia nu au ce cauta in Romania.Huo bozgorilor!

 3. Nu cred că este cazul să se ajungă la manifestări șoviniste, așadar, domnii ar putea vorbi cu seriozitate despre ce se întâmplă cu echipa de fotbal! Proprietarii ei ar trebui să țină cont că și românii, și ungurii sunt plătitori de bilete, deci, trebuie respectați deopotrivă. Iar site-ul echipei, trebuie tradus și în română, din respect pentru fani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.