Au fost începute lucrări de reabilitare pe strada Eroilor din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » Au fost începute lucrări de reabilitare pe strada Eroilor din Miercurea-Ciuc
Au fost începute lucrări de reabilitare pe strada Eroilor din Miercurea-Ciuc

Au fost începute lucrări de reabilitare pe strada Eroilor din Miercurea-Ciuc

În municipiul Miercurea-Ciuc au început, în urmă cu câteva zile, lucrări de reabilitare pe strada Eroilor, situată în apropierea patinoarului artificial „Vákár Lajos”, autorităţile locale promiţând că astfel şi accesul în Cimitirul Eroilor din zonă va fi, în sfârşit, unul civilizat.

„Am început reabilitarea străzii Eroilor pe o zonă foarte intens folosită, lângă patinoarul Vákár Lajos, o zonă unde nu numai covorul asfaltic, ci şi structura drumului era destabilizată şi din păcate nici sistemul de captare a apelor pluviale nu a mai funcţionat, deci trebuia recondiţionat şi acela. De aceea, s-a început pe un front de mai mult de 110 metri reînnoirea acestui drum. Acest lucru va oferi posibilitatea celor care folosesc centrul oraşului pentru activităţile zilnice să poată să se deplaseze cât mai uşor, iar cei care vin la patinoar pentru meciurile de hochei sau merg la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret să poată să aibă un acces civilizat. În plus şi locatarii au dorit de mult timp să existe o recondiţionare a zonei, pentru că este în apropierea centrului oraşului, iar problemele existente erau destul de urgente”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila.

Acesta a precizat că lucrările au început la sfârşitul săptămânii trecute şi ar putea fi finalizate în cea de a doua parte a lunii octombrie, în funcţie de condiţiile meteorologice. Korodi Attila a adăugat că au mai avut loc lucrări pe strada Eroilor în urmă cu câţiva ani, când s-a schimbat o parte a covorului asfaltic, dar atunci nu au fost abordate problemele legate de structura drumului şi cele privind captarea apelor pluviale.

Potrivit afirmaţiilor sale, în zonă va fi amplasată şi o insulă pentru deşeuri menajere civilizată, vor fi amenajate şi alte 10 locuri de parcare, iar anul viitor, după lansarea procedurilor necesare de licitaţie privind extinderea iluminatului public în oraş, vor exista 21 de stâlpi noi de iluminat, pentru ca „toată strada Eroilor să aibă o luminozitate adecvată şi siguranţa publică să crească”.

Korodi Attila a mai spus că anul acesta s-a dorit ca pe drumurile care fac legătura între strada Braşovului şi centrul oraşului să fie derulate proiecte de reabilitări pentru facilitarea circulaţiei autovehiculelor şi a pietonilor, urmând ca după străzile Patinoarului, Kossuth Lajos şi Eroilor, să aibă loc diverse activităţi şi intervenţii şi pe strada Harghita. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.