Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Au dat mână cu mână pentru un oraş mai curat | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Societate » Au dat mână cu mână pentru un oraş mai curat
Au dat mână cu mână pentru un oraş mai curat

Au dat mână cu mână pentru un oraş mai curat

  • Câteva sute de copii şi adulţi au participat la o amplă acţiune de ecologizare în zona oraşului Bălan

Câteva sute de persoane, între care mulţi elevi, au participat vinerea trecută la o acţiune de ecologizare în oraşul Bălan, reuşindu-se umplerea cu deşeuri a aproape 500 de saci, dar şi a două remorci mari de tractor. Acţiunea a fost organizată, în contextul sărbătoririi în curând a Zilei Pământului, cu scopul atragerii atenţiei asupra stilului de viaţă eco-conştient şi educării populaţiei cu privire la importanţa protecţiei valorilor şi a resurselor naturale, iar autorităţile locale şi-au propus ecologizarea zonei albiei râului Olt şi a pâraielor afluente, parcurile, spaţiile verzi de lângă blocuri, precum şi principalele căi de circulaţie.

„A fost o zi în care 460 de voluntari, printre care elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic Liviu Rebreanu, Şcoala Gimnaziala Geo Bogza, grădiniţa Cseperedo, membri ai Asociaţiei Ecosportive Sufletul Hăşmaşului, eroii noştri de la ISU Oltul Harghita – pichetul Bălan, angajaţi ai Serviciului Public de Alimentare cu Apă şi Salubrizare şi ai Primăriei Bălan, precum şi iubitori ai naturii şi curăţeniei din comunitatea noastră, au dat mână cu mână pentru un oraş mai curat. Împreună am adunat impresionanta cantitate de 480 de saci cu deşeuri şi două remorci de tractor pline cu deşeuri voluminoase, cum ar fi piese de mobilier vechi, saltele, haine, textile şi resturi vegetale. Suntem mândri să vedem că atunci când vine vorba de îngrijirea mediului nostru, Bălanul răspunde întotdeauna prezent!”, se arată într-un comunicat al primăriei. Reprezentanţii administraţiei locale din fostul oraş minier au mulţumit tuturor participanţilor pentru determinarea şi spiritul de echipă de care au dat dovadă, precizând totodată că vor continua să organizeze astfel de acţiuni de ecologizare şi să susţină iniţiative în acest sens pentru ca Bălanul să rămână o localitate curată şi ospitalieră.

Câteva sute de persoane au participat şi anul trecut la o amplă acţiune de ecologizare organizată în zona oraşului Bălan pentru marcarea Zilei Pământului, sărbătorită în fiecare an în 22 aprilie, fiind adunată şi atunci o cantitate semnificativă de deşeuri.

EMIL G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.