Ateliere de scriere aplicaţii Erasmus pentru educaţia adulţilor sau formare profesională | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Învățământ » Ateliere de scriere aplicaţii Erasmus pentru educaţia adulţilor sau formare profesională
Ateliere de scriere aplicaţii Erasmus pentru educaţia adulţilor sau formare profesională

Ateliere de scriere aplicaţii Erasmus pentru educaţia adulţilor sau formare profesională

Reprezentanţii organizaţiilor care lucrează în sectorul social, precum şi reprezentaţii unităţilor de educaţie din sistemul de învăţământ dual din Regiunea Centru, au posibilitatea să participe la un atelier de pregătire de două zile, pe parcursul căruia vor învăţa de la specialiştii ce derulează programul Erasmus+, cum se scrie o aplicaţie eligibilă la finanţare prin program. Temele propuse pentru aceste ateliere sunt Educaţia Adulţilor sau Formare Profesională – VET, iar participarea este gratuită, se arată în cadrul unui comunicat de presă emis de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru. Atelierele de scriere proiecte Erasmus sunt organizate de Europe Direct Regiunea Centru, alături de structura gazdă – ADR Centru – cu sprijinul lectorilor din partea Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

În cadrul comunicatului se precizează că temele au fost propuse astfel încât să asigure îmbunătăţirea calităţii aplicaţiilor de finanţare depuse, respectiv pentru creşterea nivelului de pregătire al participanţilor la mobilităţi europene: adulţi şi elevi.

Pentru Educaţia Adulţilor termenul de depunere a proiectelor este 1 octombrie, respectiv primăvara anului 2025 pentru mobilităţi în Formare Profesională – VET. Perioada de desfăşurare a atelierului propusă este finalul lunii august, astfel încât să existe cel puţin o lună până la pregătirea viitoarelor proiecte. Persoanele care doresc să participe vor completa un formular, urmând ca reprezentanţii ANPCDFP să selecteze participanţii din persoanele înscrise, dacă numărul acestora depăşeşte numărul locurilor disponibile/atelier.

Termenul de înscriere este 28 iunie.

Formularul de înscriere, precum şi informaţii suplimentare, pot fi găsite pe adresa de Internet europedirect-adrcentru.ro/ateliere-de-scriere-aplicatii-erasmus.

Pot participa:

  • reprezentanţii organizaţiilor care lucrează în sau cu sectorul social – Educaţia adulţilor;
  • reprezentanţi entităţi învăţământ profesional/dual – Formare Profesională.

Programul Erasmus+ oferă oportunităţi organizaţiilor active în domeniul educaţiei şi formării profesionale pentru a se dezvolta. Aceste oportunităţi se concretizează în activităţi prin care persoanele implicate în acest domeniu să interacţioneze şi să înveţe împreună, dar şi alături de profesionişti din organizaţii europene, să participe la schimburi de bune practici şi la crearea şi implementarea de resurse educaţionale inovatoare care produc schimbare.

Bugetul Erasmus+ pentru perioada 2021-2027 este estimat la 26,2 miliarde EUR, sumă ce reprezintă aproape dublul finanţării de care a beneficiat programul anterior (2014-2020). Programul pentru perioada 2021-2027 pune un accent puternic pe incluziunea socială, pe tranziţia verde şi pe cea digitală şi pe promovarea participării tinerilor la viaţa democratică.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.