Harghita – destinaţie turistică verde, sigură şi potrivită familiilor | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Timp Liber » Harghita – destinaţie turistică verde, sigură şi potrivită familiilor
Harghita – destinaţie turistică verde, sigură şi potrivită familiilor

Harghita – destinaţie turistică verde, sigură şi potrivită familiilor

  • Peste 30 de operatori de turism au primit certificatul Visit Harghita – Family-friendly

În cadrul unui eveniment organizat, săptămâna trecută, de Consiliul Judeţean Harghita şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Harghita, 31 de operatori au primit certificatul Visit Harghita – Family-friendly

Campania Family-friendly a fost lansată în 2020 de către echipa Visit Harghita cu scopul de a face din judeţul Harghita o destinaţie turistică pentru familii. Locurile de cazare, restaurantele, activităţile turistice, atracţiile şi, din acest an, evenimentele care sunt potrivite pentru familii pot fi incluse în pachetul Family-friendly. Pentru obţinerea certificatului Family-friendly, unităţile de cazare şi catering trebuie să deţină un certificat de clasificare emis de Ministerul Turismului României şi trebuie să îndeplinească criteriile Visit Harghita – Family-friendly. Programele turistice trebuie să respecte, de asemenea, acest set de criterii.

În fiecare an, echipa Visit Harghita acordă certificatul Family-friendly pentru trei atracţii turistice, iar din 2024, evenimentele vor fi incluse în ofertă.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita verifică toţi furnizorii de servicii turistice care solicită certificatul. În cazul în care un loc sau un program nu îndeplineşte cerinţele, solicitanţii primesc un termen limită pentru a remedia deficienţele, care sunt apoi verificate din nou, se arată în cadrul unui comunicat emis de ADI Harghita.

„Promovăm această ofertă agregată prin intermediul unor influenceri recunoscuţi la nivel naţional. Obiectivul nostru este să continuăm să consolidăm imaginea judeţului Harghita pe piaţa turistică internă, iar faptul că am câştigat premiul I la categoria promovare la gala de turism Destinaţia Anului a contribuit la acest lucru”, a declarat Bíró Barna Botond, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi preşedintele ADI Harghita.

În comunicat se mai arată că, în total, 188 de unităţi de cazare, restaurante, programe şi atracţii turistice sunt certificate Family-friendly.

Noii beneficiari ai certificatului Family-friendly

Printre cei 31 de noi beneficiari se află unităţi din tot judeţul. Din zona de nord a judeţului au primit această recunoaştere CASA VLC Bilbor, Pensiunea Căprioara şi Casa Mateo din Topliţa la cazări; Restaurantul Căprioara la restaurante; Asociaţia Forcamp, din Topliţa, la activităţi.

Lista e completată de unităţi de cazare, restaurante, activităţi şi atracţii din zona Ciuc şi Odorhei.

visitharghita.com

Pentru promovarea turismului harghitean a fost construit site-ul visitharghita.com, precum şi aplicaţia cu acelaşi nume. Pe lângă destinaţiile Family-friendly, aici pot fi găsite topuri ale atracţiilor turistice, activităţilor, restaurantelor, precum şi o listă cu unităţi de cazare din judeţ.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.