Atelier de mărțișoare la Penitenciarul din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » Atelier de mărțișoare la Penitenciarul din Miercurea-Ciuc
Atelier de mărțișoare la Penitenciarul din Miercurea-Ciuc

Atelier de mărțișoare la Penitenciarul din Miercurea-Ciuc

Un număr de 45 de tineri deținuți care execută pedepse cu închisoarea la Penitenciarul Miercurea-Ciuc au participat, pe parcursul lunii februarie, la un atelier de terapie ocupațională, în cadrul căruia au confecționat mărțișoare și felicitări pentru a le dărui mamelor, soțiilor sau celor dragi.

„Anotimpul primăverii este motiv de energie și bucurie pentru toată lumea, inclusiv pentru tinerii deținuți care execută pedepse cu închisoarea la Penitenciarul Miercurea-Ciuc. În acest sens, personalul Serviciului Educație și Asistență Psihosocială a marcat debutul primăverii printr-un atelier de terapie ocupațională, intitulat Atelierul de mărțișoare – un proiect în care 45 deținuți au confecționat mărțișoare și decorațiuni cu specific de primăvară. La atelierul de terapie ocupațională au participat și voluntarii Fundației Berean Prison Ministries care sprijină deținuții din Penitenciarul Miercurea-Ciuc de peste 20 de ani în demersurile complexe care presupun reintegrarea în societate. Sprijiniți de voluntari, tinerii deținuți au confecționat mărțișoare și decorațiuni cu specific de primăvară iar o  parte dintre aceștia au ales să creeze felicitări mamelor, pe care le-au oferit cadou fie prin corespondență, fie dăruite direct cu ocazia vizitelor făcute de familie la penitenciar”, se arată într-un comunicat de presă remis de Penitenciarul Miercurea-Ciuc.

Conform sursei citate, tinerii deținuți participanți la atelierul de terapie ocupațională au fost selecționați fără ca aceștia să aibă inclinații artistice sau îndemânare în confecționarea decorațiunilor, „ci prin simplul act de voință manifestat din suflet, pentru a dărui, fie și de dincolo de gratii, un simbol al primăverii creat de propriile mâini mamelor, soțiilor sau celor dragi”.

„Despre atelierele de terapie ocupațională, tinerii au afirmat că sunt o formă utilă și terapeutică de petrecere a timpului liber în detenție, astfel încât claritatea gândirii și puterea de concentrare exersate în ergoterapie  să le ofere șansa unei vieți independente după punerea în libertate”, se mai precizează în comunicatul semnat de directorul Penitenciarului Miercurea-Ciuc, comisar șef de poliție penitenciară Octavian Pop.

Unitatea penitenciară din Miercurea-Ciuc a trecut, anul trecut, printr-un proces de reprofilare astfel încât în prezent custodiază în principal deţinuţi tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.