Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Atacurile urşilor, tot mai numeroase | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Atacurile urşilor, tot mai numeroase
Atacurile urşilor, tot mai numeroase

Atacurile urşilor, tot mai numeroase

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Harghita, Domokos László József, a precizat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, care a avut loc în această săptămână, că a crescut numărul „vizitelor” urşilor în gospodăriile harghitenilor. Acesta spunea că în acest an s-au înregistrat câteva zeci de atacuri ale urşilor, ultimele având loc în Subcetate, Tulgheş şi Lunca de Sus, unde au fost omorâte 3 bovine.

De asemenea, Domokos László József mai spunea că în Tuşnad sunt doi urşi tineri, de 2-3 ani, care fac ravagii: se presupune că au intrat în gospodăriile oamenilor, unde au omorât mai multe găini, iar ultima dată au distrus chiar un automat de lapte. În acest caz, APM Harghita a cerut autorizaţie pentru relocarea celor doi urşi şi a început monitorizarea lor pentru a vedea ce obiceiuri au. După ce vor fi prinşi, se doreşte mutarea lor într-un fond de vânătoare îndepărtat, pentru a nu mai crea probleme în comunităţi de oameni.

Tot directorul APM Harghita a mai spus că oamenii pot solicita despăgubiri în urma unor atacuri ale urşilor ori alte animale sălbatice, dar banii se alocă abia într-un an, un an şi jumătate. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.