Astăzi intră în judeţ transportul agabaritic, cu destinaţie finală Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 9 decembrie 2022
Home » Societate » Astăzi intră în judeţ transportul agabaritic, cu destinaţie finală Miercurea-Ciuc
Astăzi intră în judeţ transportul agabaritic, cu destinaţie finală Miercurea-Ciuc

Astăzi intră în judeţ transportul agabaritic, cu destinaţie finală Miercurea-Ciuc

Anunţam la începutul acestei luni că mai multe transporturi agabaritice vor tranzita o parte din judeţ şi din municipiul Miercurea-Ciuc, fiind afectată atât circulaţia rutieră, cât şi cea feroviară. Transporturile sunt realizate de Heineken, care va aduce echipamentele necesare în vederea extinderii capacităţii de îmbuteliere (proces despre care am scris în luna iunie). Două dintre acestea au avut dimensiuni mai reduse, putându-se efectua şi pe timp de noapte, motiv pentru care nu au afectat prea mult circulaţia rutieră.

Al treilea transport însă cuprinde două camioane şi are dimensiuni mult mai mari: fiecare are o înălţime de 7,70 metri şi o lăţime de 6,5 metri. Din acest motiv, de-a lungul traseului trebuie demontate sau ferite cablurile, iar la trecerile peste calea ferată trebuie dezactivate firele electrice şi îngropate ca să nu se deterioreze.

În ceea ce priveşte traseul, comisarul şef de poliţie Nicolae Nica, şeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Harghita, ne spunea că, din informaţiile pe care le deţinea ieri, transportul va porni astăzi, în jurul orei 10:00-10:30 din Malnaş şi este aşteptat să intre în judeţul nostru în jurul orei 13:30. Se va opri înainte de Tuşnad Sat şi va porni mai departe sâmbătă dimineaţă.

Din informaţiile avute până ieri, încă nu se ştia dacă transportul va ajunge sâmbătă seara la Miercurea-Ciuc sau duminică.

În tot acest timp este aşteptat ca pe traseu traficul să fie îngreunat.

Transportul agabaritic a plecat pe 1 noiembrie din Brăila şi până acum a trecut prin Râmnicu Sărat, Bacău, Oneşti, Chichiş, Sfântu Gheorghe.

Circulație deviată

IPJ Harghita precizează faptul că din cauza acestui transport, astăzi, 25 noiembrie, începând cu ora 13:00, circulația pe DN 12, din direcția municipiului Miercurea-Ciuc către Sfântu Gheorghe, va fi deviată pe DN 11/B, spre Târgu Secuiesc, pentru circa 4-5 ore.

LIVIU C.

(Sursa foto: unupetrotus.ro)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.