Astăzi debutează Raliul Harghitei 2015, ultima etapă din Campionatul Naţional | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Sport » Astăzi debutează Raliul Harghitei 2015, ultima etapă din Campionatul Naţional
Astăzi debutează Raliul Harghitei 2015, ultima etapă din Campionatul Naţional

Astăzi debutează Raliul Harghitei 2015, ultima etapă din Campionatul Naţional

La ediţia din acest an a Raliului Harghitei, care are programate primele probe astăzi, s-au înscris 47 de echipaje.

„Chiar dacă nu mai sunt multe necunoscute în ceea ce priveşte configuraţia la vârf a ierarhiilor, numărul concurenţilor la Raliul Perla Harghitei este, iată, în creştere faţă de anul trecut.

Tradiţia acestei competiţii, spectaculozitatea traseului, ospitalitatea localnicilor şi interesul arătat de către fanii sporturilor cu motor din regiune sunt argumente extrem de puternice pentru sportivi pentru a include în programul lor această întrecere, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Desigur, ne vom strădui să le oferim şi în acest an toate condiţiile pentru a-şi etala calităţile pe probele speciale şi sunt convins că anul viitor vom consemna un nou salt din punctul de vedere al listei de start”, preciza organizatorul raliului, Ferencz Csaba, care este şi preşedintele Maxx Racing.

La start vor fi prezenţi, în acest an, Simone şi Marco Tempestini (pe Ford Fiesta R5), Dan Gîrtofan (pe Skoda Fabia S2000), dar şi Bogdan Marişca (pe Subaru Impreza R4).

La Clasa 3 se vor alinia 10 echipaje, în timp ce la Clasa 5 vor fi prezente modelele DS3 R3T de la Citroen, 208 R2 de la Peugeot sau Fiesta R2 de la Ford.

Fiind ultima etapă din calendarul Campionatului Naţional de Raluri.

 

 Traseul Raliului

hartaraliu1Traseul Raliului Harghitei va cuprinde 10 probe speciale, piloţii având parte de o nouă configuraţie a probelor. Singura neschimbată este Super-speciala de la Odorheiu-Secuiesc.

„Ideea de la care am pornit – spunea Ferencz Csaba – a fost aceea de a avea un raliu compact. Am ţinut însă cont şi de părerile piloţilor atunci când am ales configuraţia secţiunilor cronometrate şi, pentru a oferi publicului un plus de spectacol, am decis să folosim aceleaşi secţiuni pe care competitorii au evoluat şi la precedentele două ediţii organizate de noi, cu precizarea că ele urmează să fie parcurse de această dată în sens invers”.

Astfel, piloţii vor avea de parcurs, iar spectatorii de admirat bolizii, în probele Harghita, Mereşti şi Comăneşti – parcurse fiecare de 3 ori – la acestea adăugându-se, la finalul zilei de vineri, Super-speciala dedicată lui Dietrich Árpád.

 

Proba Specială (PS) Harghita

Startul se va da la Harghita-Mădăraş, de la o altitudine de 1.600 de metri. În 11,5 kilometri, piloţii vor coborî până la 860 metri, până în Vlăhiţa, unde este amplasată linia de sosire.

 

PS Mereşti

Desfăşurată între Mereşti şi Aldea, această probă este una ideală pentru spectatori, aceştia având ca punct de belvedere un deal, de pe vârful căruia pot vedea 1 km din prima parte a specialei.

 

PS Comăneşti

Această specială are 7,8 km şi porneşte din satul Comăneşti, piloţii mergând spre Băile Homorod. Este proba în care se vor atinge viteze de peste 150 km/h.

 

Super-speciala Dietrich Árpád

Super-speciala care va încheia ziua de vineri a Raliului Harghitei îi este dedicată celui care a organizat această competiţie timp de 20 de ani. Startul se va da din apropierea gării CFR, iar traseul va trece prin apropierea centrului municipiului Odorheiu-Secuiesc.

 

 Programul Raliului Harghitei

Vineri, 9 octombrie

PS 1 – Harghita 1, ora 16:01 (11,47 km)

PS 2 – Mereşti 1, ora 16:53 (8,25 km)

PS 3 – Comăneşti 1, ora 17:11 (8,05 km)

PS 4 – Super-speciala Dietrich Árpád (Odorhei), ora 17:52 (1,5 km)

 

Sâmbătă, 10 octombrie

PS 5 – Harghita 2, ora 10:21 (11,47 km)

PS 6 – Mereşti 2, ora 11:13 (8,25 km)

PS 7 – Comăneşti 2, ora 11:31 (8,05 km)

PS 8 – Harghita 3, ora 13:57 (11,47 km)

PS 9 – Mereşti 3, ora 14:49 (8,25 km)

PS 10 – Comăneşti 3, ora 15:07 (8,05 km).

Sosirea va avea loc în Piaţa Márton Áron din Odorheiu-Secuiesc, în jurul orei 16:03, iar festivitatea de premiere va începe la ora 18:00.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.