Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Aproape trei milioane de lei investite de Consiliul Judeţean Harghita în locuinţe de serviciu pentru medici | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Sănătate » Aproape trei milioane de lei investite de Consiliul Judeţean Harghita în locuinţe de serviciu pentru medici
Aproape trei milioane de lei investite de Consiliul Judeţean Harghita în locuinţe de serviciu pentru medici

Aproape trei milioane de lei investite de Consiliul Judeţean Harghita în locuinţe de serviciu pentru medici

  • Încă trei medici au intrat în posesia a câte unui apartament în complexul de vile ridicate în vecinătatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Trei medici tineri au intrat în posesia noilor locuinţe de serviciu: dr. Dabóczi Mátyás-János – medic specialist neurolog, dr. Korodi Szilamér – medic specialist cardiolog şi dr. Ráduly Dénes – medic specialist anestezist.

„Mulţumim conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Miercurea Ciuc şi consiliului judeţean pentru posibilitatea de a avea locuinţe. (…) Pentru noi, ca specialişti tineri, este foarte important să avem o locuinţă în apropierea spitalului, având în vedere că Miercurea Ciuc nu este un oraş mare şi nu prea sunt apartamente de închiriat. Sperăm că în viitor vom putea să venim în sprijinul comunităţii şi să îi fim de ajutor în domeniile noastre”, a declarat dr. Korodi Szilamér.

Managerul SJU Miercurea Ciuc, dr. Konrád Judit, a iniţiat în urmă cu câteva zile o întâlnire online cu tinerii medici care şi-au dat rezidenţiatul şi, potrivit domniei sale, asigurarea unei locuinţe de serviciu reprezintă un atu în decizia tinerilor specialişti de a se angaja într-un oraş mic precum Miercurea Ciuc.

„Vorbind despre oferta spitalului, primele lor întrebări s-au referit la aparatura de care dispune SJU, la numărul medicilor de pe secţii şi dacă le putem asigura locuinţă de serviciu. În acest context putem spune că proiectul de construire de locuinţe de serviciu pentru medici este o reuşită”, a precizat dr. Konrád Judit.

Péli Levente, directorul general adjunct al Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, a menţionat că proiectul „Locuinţe pentru medici” a fost iniţiat în anul 2011, iar prima clădire a costat în jur de 400-450 mii de lei.

„În prezent se lucrează la cea de-a cincea clădire cu patru apartamente, două la parter şi două la mansardă, care va fi finalizată şi predată la cheie cel mai probabil în martie anul viitor. Suprafaţa apartamentelor variază între 50 şi 52 de metri pătraţi, acum am încercat să facem câteva modificări la utilităţi, să fie mai comode, mai confortabile. Ca valoare, am ajuns aproape la dublu faţă de primele locuinţe ridicate, costul celei de-a cincea clădiri fiind de aproximativ 1,07 milioane de lei”, a precizat acesta.

Până în prezent, Consiliul Judeţean Harghita a investit aproape trei milioane de lei în locuinţe de serviciu pentru medici şi programul continuă, în următorii ani urmând să fie ridicate încă 100 de locuinţe destinate acestora.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.