Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Aproape 34.000 de preşcolari şi elevi vor primi lapte şi corn de săptămâna viitoare | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Învățământ » Aproape 34.000 de preşcolari şi elevi vor primi lapte şi corn de săptămâna viitoare
Aproape 34.000 de preşcolari şi elevi vor primi lapte şi corn de săptămâna viitoare

Aproape 34.000 de preşcolari şi elevi vor primi lapte şi corn de săptămâna viitoare

De luni, toţi preşcolarii şi elevii din judeţ incluşi în programul „Lapte şi corn” vor beneficia de gustarea gratuită, a dat asigurări preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba

Potrivit acestuia, procedurile de reofertare a preţurilor au fost demarate la sfârşitul lunii august, iar miercuri, 11 septembrie, au fost semnate contractele pentru livrarea produselor. „Procedura de reofertare a început în data de 28 august 2019 şi clasamentul operatorilor economici a fost stabilit în data de 3 septembrie. După înştiinţarea firmelor câştigătoare, în data de 11 septembrie au fost semnate toate cele 27 de contracte subsecvente pentru anul şcolar 2019-2020 referitoare la lapte şi corn”, a declarat preşedintele consiliului judeţean.

Borboly Csaba a adăugat că livrarea laptelui a început de ieri, în cea mai mare parte a judeţului, copiii din zona Topliţa-Borsec urmând să-l primească de luni. De la începutul săptămânii viitoare se va distribui şi cornul, astfel încât din 16 septembrie toţi preşcolarii, elevii din ciclul primar şi gimnazial de stat din judeţ vor beneficia integral de gustarea gratuită.

În anul 2009, CJ Harghita a descentralizat serviciile din cadrul programului „Lapte şi corn”, fiind prima administraţie judeţeană din ţară care a transferat realizarea achiziţiilor publice la nivelul administraţiilor locale. În 2012, potrivit dispoziţiilor Guvernului, organizarea licitaţiilor a trecut din nou în sarcina consiliilor judeţene, care au organizat licitaţii pentru fiecare localitate şi nu a existat un an în care procedurile de achiziţie să nu fie întârziate. Anul trecut, preşcolarii şi elevii din Harghita au primit lapte şi corn după mijlocul lunii octombrie.

Începând de anul trecut, copiii din Harghita primesc produse proaspete şi de calitate, furnizate zilnic de firme locale, existând şi sistem online de urmărire a programului, implementat de Consiliul Judeţean Harghita, pentru o strictă evidenţă a elevilor care primesc laptele şi cornul, în baza căreia se face decontarea. Necesitatea existenţei acestui sistem de urmărire s-a impus după ce au fost reclamate mai multe nereguli în derularea programului.

În judeţul Harghita beneficiază de  programul „Lapte-corn” în anul şcolar 2019-2020 un număr total de 33.973 de copii preşcolari, elevi în clasele primare şi din ciclul gimnazial.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.