Termenul pentru înregistrarea românilor cu drept de vot din Diaspora a fost extins până pe 15 septembrie | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Termenul pentru înregistrarea românilor cu drept de vot din Diaspora a fost extins până pe 15 septembrie
Termenul pentru înregistrarea românilor cu drept de vot din Diaspora a fost extins până pe 15 septembrie

Termenul pentru înregistrarea românilor cu drept de vot din Diaspora a fost extins până pe 15 septembrie

Guvernul a adoptat, ieri, o ordonanţă de urgenţă prin care termenul limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot în străinătate în Registrul electoral, pentru alegerile prezidenţiale, va fi extins până la 15 septembrie.

„Vom adopta măsuri pentru a asigura cetăţenilor români din Diaspora dreptul la vot şi o mai bună organizare a alegerilor care vor avea loc în această toamnă. Modificăm termenul limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot în străinătate ca alegători prin corespondenţă, respectiv ca alegător la o secţie de votare organizată în străinătate. Acest termen va fi extins până la 15 septembrie, pentru a da posibilitatea cât mai multor români din afara graniţelor ţării să se înscrie în Registrul electoral pentru alegerile prezidenţiale din acest an”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, primul-ministru a mai spus că, pentru o bună organizare a scrutinului din această toamnă, ordonanţa de urgenţă care a fost adoptată pe acest subiect include şi măsuri privind desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, atribuţiile acestora şi asigurarea cadrului legal pentru plata tuturor indemnizaţiilor membrilor birourilor de votare.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.