Aproape 250 de mii de țigarete netimbrate, găsite asupra unui sucevean | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Aproape 250 de mii de țigarete netimbrate, găsite asupra unui sucevean
Aproape 250 de mii de țigarete netimbrate, găsite asupra unui sucevean

Aproape 250 de mii de țigarete netimbrate, găsite asupra unui sucevean

  • Acesta a fost prins de polițiști după o urmărire de aproximativ 1 km

Marți seara, aproape de ora 24:00, polițiștii din Borsec, Compartimentul Siguranță Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat un bărbat de 43 de ani, din județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15, dinspre comuna Corbu către Toplița.

Potrivit unui comunicat de presă emis, astăzi, de către IPJ Harghita, pentru că bărbatul din județul vecin nu a oprit, polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului. După aproximativ 1 kilometru, conducătorul auto a pierdut controlul asupra vehiculului, a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un indicator rutier și s-a oprit într-un mal de pământ.

În urma verificărilor care au urmat, s-a constatat că autoturismul ar avea aplicate plăcuțe cu numere false de înmatriculare. De asemenea, în mașină au fost găsite 247.555 țigarete (înseamnă peste 12.300 de pachete) aparținând unor mărci cunoscute, netimbrate, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi fost deținute în vederea comercializării, precum și sumele de 1.018 lei respectiv 300 de Euro.

Deși suceveanul a fost transportat la spital, suferind leziuni în urma accidentului, nu va scăpa de urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, ,,deținerea, de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea, pe teritoriul României, a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate, sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 de litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 de litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri”, „contrabandă” și ,,vătămare corporală din culpă.”

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.