Aproape 125.000 de turişti s-au cazat în Harghita în primele trei trimestre ale acestui an | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 decembrie 2023
Home » Timp Liber » Aproape 125.000 de turişti s-au cazat în Harghita în primele trei trimestre ale acestui an
Aproape 125.000 de turişti s-au cazat în Harghita în primele trei trimestre ale acestui an

Aproape 125.000 de turişti s-au cazat în Harghita în primele trei trimestre ale acestui an

În primele trei trimestre ale acestui an, în principalele structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare din Harghita au fost înregistrate 124.976 de sosiri, cei mai mulţi turişti petrecând cel puţin o noapte în unităţile de profil din judeţ în lunile iulie şi august, rezultă din ultimele date făcute publice de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS).

În luna iulie au fost luate în evidenţe 22.406 sosiri, iar în august 27.647, în septembrie numărul turiştilor care s-au cazat în judeţ scăzând la 17.380. Cei care au decis să înnopteze în unităţile de cazare harghitene, în perioada amintită, au preferat în principal hotelurile din Harghita, unde au fost înregistrate peste 56.400 de sosiri. Pe următoarele locuri în preferinţele turiştilor care au vizitat judeţul s-au aflat pensiunile turistice şi cele agroturistice, dar au fost raportate câteva sute de sosiri, în fiecare dintre primele nouă luni ale anului şi în moteluri, vile şi cabane turistice.

DJS Harghita a mai informat că, în perioada ianuarie-septembrie, în principalele structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare au fost înregistrate, în total, peste 269.500 de înnoptări, dintre care cele mai multe tot în iulie şi august, având în vedere faptul că numeroşi turişti s-au cazat atunci în judeţ. În iulie, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din Harghita era de 32,9 la sută, iar în august de 39,7 la sută, potrivit DJS Harghita. (Emil Groza)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.