Aparatele de ventilare anunțate de primărie în urmă cu câteva săptămâni nu vor veni mai devreme de 3-4 săptămâni | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Aparatele de ventilare anunțate de primărie în urmă cu câteva săptămâni nu vor veni mai devreme de 3-4 săptămâni
Aparatele de ventilare anunțate de primărie în urmă cu câteva săptămâni nu vor veni mai devreme de 3-4 săptămâni

Aparatele de ventilare anunțate de primărie în urmă cu câteva săptămâni nu vor veni mai devreme de 3-4 săptămâni

La sfârșitul lunii martie, primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, afirma că, în cadrul ședinței de consiliu local, au fost alocați 700.000 de lei pentru achiziția a 7 aparate de ventilare. Acestea urmau să fie achiziționate de municipalitate și apoi donate Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

După mai bine de două săptămâni de la acel anunț, întrebat în ce stadiu se află procesul de achiziție a acestora, Ráduly Róbert Kálmán preciza că, în prezent, se află în faza de achiziție publică, dar ceea ce este sigur e că în următoarele 3-4 săptămâni sigur nu vor ajunge în Miercurea Ciuc, pentru că toată lumea încearcă să achiziționeze asemenea aparate de ventilare.

În cadrul conferinței de presă (on-line) ținută după ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Miercurea Ciuc, care a avut loc astăzi, edilul municipiului reședință de județ a mai spus că, în prezent, în oraș, se află 43 de persoane în carantină și 61 în izolare la domiciliu. De asemenea, de la începutul restricțiilor și până în prezent, 397 de persoane au finalizat perioada de 14 zile de izolare la domiciliu și 63 au părăsit locurile de carantinare.

În ceea ce privește serviciile acordate persoanelor vârstnice de către municipalitate, în baza de date a primăriei figurează 204 persoane, iar cu 49 dintre aceștia angajații de la serviciul social au și interacționat; în cursul zilei de astăzi, pentru 8 vârstnici/familii se vor face cumpărături.

Cinci persoane din Miercurea Ciuc, izolate la locul de muncă, la căminul de vârstnici

Prevederea conform căreia angajații căminelor pentru persoane vârstnice trebuie să se izoleze la locul de muncă, pe o perioadă de 14 zile, are impact și în Miercurea Ciuc. Potrivit primarului municipiului, 5 angajați ai unui cămin de bătrâni din oraș se află în izolare la locul de muncă. De asemenea, în cazul acestor persoane s-a luat decizia ca municipalitatea să acopere costurile aferente izolării.

Aceeași măsură de suportare a costurilor s-a luat și în ceea ce privește doi angajați de la azilul de noapte, unde sunt 18 persoane, din care 11 cu masă.

Deocamdată, un singur comerciant cu miei în piața din municipiu

În săptămâna premergătoare Paștelui catolic, în hala pieței agro-alimentare din Miercurea Ciuc au fost 4 comercianți, la care s-a adăugat unul ambulant, care au pus la dispoziția locuitorilor carne de miel. În prezent, dintre ei, doar unul singur și-a manifestat intenția de a rămâne și în această săptămână.

Tot legat de comercializarea alimentelor în piață, Ráduly Róbert preciza că producători din Racu, Frumoasa și Plăieși au primit acceptul de a comercializa, în Miercurea Ciuc, brânzeturi.

Mașini de spălat și uscătoare pentru Serviciul de Ambulanță Județean

În cadrul ședinței de astăzi a Comitetului Locale pentru Situații de Urgență Miercurea Ciuc a fost aprobată și o solicitare venită din partea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ). Este vorba de achiziția a două mașini de spălat și două uscătoare pentru ca angajații de la SAJ să-și poată spăla uniformele.

Aceste mașini vor fi cumpărate pentru CLSU Miercurea Ciuc, urmând a fi puse la dispoziția SAJ Harghita în „această perioadă grea”. La sfârșitul acestei perioade, mașinile de spălat și uscătoarele revin CLSU, care le va depozita în magazia pentru situații de urgență, „pentru ca în caz de orice  nevoie să avem la dispoziție aceste mașini”. (Liviu C.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.