Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Spital modular la Secția de Boli Infecțiose a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Sănătate » Spital modular la Secția de Boli Infecțiose a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc
Spital modular la Secția de Boli Infecțiose a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc

Spital modular la Secția de Boli Infecțiose a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc

Mini-spitalul, care va fi format din șapte containere și amplasat în curtea imobilului de la Șumuleu Ciuc, unde funcționează secțiile de Boli Infecțioase și de Pneumologie, va mări numărul de paturi pentru pacienții infectați cu noul coronavirus și va permite separarea pacienților cu alte patologii.

Primele patru containere, achiziționate din bugetul Consiliului Județean Harghita, au ajuns luni și au fost deja amplasate în curtea spitalului de la Șumuleu, ca extensie a secției de Boli Infecțioase. „În câteva zile am reușit să facem tot, achiziție publică, alocare de bani. Ieri au ajuns primele patru, urmând ca zilele viitoare să ajungă încă patru. Containerele sunt dotate cu grup sanitar și vor fi utilate de SJU cu aparatura necesară. Aici vor fi îngrijiți bolnavii care sunt în supraveghere (medicală, care nu sunt infectați cu SARS-CoV-19 – n.a.). (…) Este mai bine și pentru ei, pentru că vor fi în afara clădirii, unde vor fi (internați – n.a.) noii testați pozitiv”, a detaliat președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, într-un material video postat pe pagina sa de socializare.

Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc a anunțat, la rândul său, printr-un comunicat dat publicității luni seara, că „spitalul cumpără și el patru containere din donația de 100.000 lei primită de la Futball Klub Csíkszereda”. „Este în curs achiziționarea acestora. Trei dintre ele vor completa spitalul modular de la Șumuleu și unul va fi folosit pentru triaj, în fața Unității de Primiri Urgențe al spitalului”, se precizează în documentul citat.

De asemenea, se menționează că, după amplasarea spitalului modular, Secția de Boli Infecțioase, care deservește în prezent bolnavii suspecți de coronavirus și pe cei confirmați cu noua coronaviroză, va beneficia de încă zece paturi. „Pe lângă mărirea spațiului, spitalul modular oferă și posibilitatea izolării unor saloane dacă va fi cazul”, a explicat Konrád Judit, managerul spitalului.

Spitalul modular de la Șumuleu Ciuc face parte dintr-un proiect al Consiliului Județean Harghita, început în urmă cu zece zile și realizat în colaborare cu SJU și Direcția de Sănătate Publică, proiect care are ca obiectiv pregătirea și dotarea corespunzătoare a unității medicale județene, pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.