Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Anul trecut au venit pe lume peste 2.900 de copii în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » Anul trecut au venit pe lume peste 2.900 de copii în Harghita
Anul trecut au venit pe lume peste 2.900 de copii în Harghita

Anul trecut au venit pe lume peste 2.900 de copii în Harghita

În județul Harghita s-au născut, pe parcursul anului trecut, peste 2900 de copii, cei mai mulți venind pe lume în lunile august și octombrie, potrivit ultimelor date făcute publice de Direcția Județeană de Statistică (DJS). Din datele respective rezultă că, în 2021, în județ au fost înregistrate 2.937 de nașteri, dintre care 271 în august și 270 în octombrie. Cele mai puține nașteri au fost luate în evidențe în luna februarie a anului trecut, când au venit pe lume doar 190 de copii.

Numărul deceselor raportate anul trecut în Harghita a fost însă mult mai mare decât cel al nașterilor, sporul natural fiind negativ aproape în fiecare lună, cu excepția lunii august când a fost anunțată o valoare pozitivă de plus 12 persoane. Potrivit DJS Harghita, în 2021 au fost înregistrate 4.821 de decese, dintre care cele mai multe în octombrie și noiembrie, când au trecut în neființă 660, respectiv 640 de persoane.

Din datele făcute publice de instituție rezultă și că anul trecut au fost înregistrate și 1.415 căsătorii, cele mai multe cupluri prezentându-se în fața ofițerilor stării civile în lunile iulie, august și septembrie. Totodată, au fost pronunțate și peste 300 de divorțuri.

În cel de-al treilea trimestru al anului trecut, în județ erau aproximativ 73.000 de pensionari de asigurări sociale de stat, iar pensia medie era de 1.483 de lei, a mai informat DJS Harghita.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.