Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Spitalul Judeţean de Urgenţă anunţă reluarea internărilor pentru pacienţii non-COVID | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Sănătate » Spitalul Judeţean de Urgenţă anunţă reluarea internărilor pentru pacienţii non-COVID
Spitalul Judeţean de Urgenţă anunţă reluarea internărilor pentru pacienţii non-COVID

Spitalul Judeţean de Urgenţă anunţă reluarea internărilor pentru pacienţii non-COVID

  • Bolnavii non-COVID cu boli cronice şi acute au acces la tratamente şi intervenţii de specialitate în secţiile de Medicină Internă, Pneumologie, Boli Interne, Neurologie şi la cea de Recuperare, medicină fizică şi balneologie

Scăderea numărului pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc a permis luarea unor măsuri organizatorice în privinţa accesului pacienţilor non-COVID cu boli cronice, acute sau care au nevoie de inervenţii de specialitate.

Astfel, secţia de Medicină Internă a spitalului judeţean a redevenit secţie non-COVID, începând din data de 1 martie. Secţia de Medicină Internă va asigura în continuare internarea pacienţilor suspecţi de COVID, „în saloane separate”, se precizează într-un comunicat de presă al unităţii medicale dat publicităţii vineri după-amaiză.

Potrivit documentului citat, începând de ieri, şi secţiile de Boli Infecţioase şi de Pneumologie au reluat tratarea patologiilor non-COVID.

„La ambele secţii se menţin totodată saloane pentru îngrijirea pacienţilor COVID şi pentru cei cu patologii asociate. Pentru pacienţii COVID, spitalul mai menţine paturi în saloane separabile la secţia Neurologie şi în Spitalul Modular din curtea spitalului. Pacienţii cu TBC vor fi trataţi în continuare la secţia de Recuperare, medicină fizică şi balneologie”, menţionează Biroul de Presă al SJU. 

Şi tot de ieri s-a reluat testarea RT-PCR şi efectuarea testelor antigenice rapide la cerere, doritorii urmând să se adreseze în acest scop Laboratorului medical al SJU, aflat la primul etaj al Policlinicii. Recoltarea probelor pentru testare se realizează în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, în intervalul orar 10:00-11:00, contravaloarea testelor urmând să fie achitată Casieria de la parterul Policlinicii. 

Punctul de testare care funcţionează în spatele porţii intrării principale a spitalului judeţean va funcţiona în continuare, de luni până şi vineri, începând de la ora 08:00 şi până la ora 14:00, aici realizându-se teste rapide pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 la pacienţii cu simptome ale bolii COVID-19.

„Aici pot veni pentru testare şi persoanele care au un test pozitiv efectuat acasă şi doresc confirmarea acestuia, respectiv raportarea rezultatului”, se specifică în încheierea comunicatului remis presei de Spitalul Judeţean de Urgenţă.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.