Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Antal István: „Voi contesta această decizie” | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Politic » Antal István: „Voi contesta această decizie”
Antal István: „Voi contesta această decizie”

Antal István: „Voi contesta această decizie”

Deputatul Uniunii Democrate Maghiare din România, Antal István, declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), va contesta în instanţă această decizie.

El a precizat că a aflat despre constatarea stării de incompatibilitate dintr-un comunicat de presă al ANI şi că va afla mai multe detalii după ce va primi înştiinţarea oficială.

Antal István a precizat că, indiferent despre ce este vorba, se va adresa instanţei, care va decide cine are dreptate.

„Indiferent despre ce este vorba, eu mă voi conforma şi, aşa cum se obişnuieşte, voi înainta contestaţia mea şi mergem la Tribunal şi vor decide cei care sunt în măsură. (…) Să mă consult cu un avocat să mergem mai departe. Şi nu o să comentez nici după ce aflu, indiferent care va fi motivul. Voi spune: ei au luat o decizie, eu la rândul meu voi contesta această decizie şi aştept ca instanţele să-şi spună cuvântul”, a declarat deputatul Antal István.

Întrebat de Agerpres dacă în perioada menţionată de ANI a îndeplinit atât calitatea de deputat, cât şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, parlamentarul a negat şi a spus că nu vrea să anticipeze, dar este posibil să se facă referire la o societate comercială la care a fost administrator înainte de a deveni deputat şi care nu mai are activitate de mult timp.

Antal István a mai spus că presupune că „la mijloc este o neînţelegere”.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate, s-a constatat existenţa stării de incompatibilitate a deputatului Antal István, care „a deţinut, în perioada 19 decembrie 2008 – 11 decembrie 2013, atât calitatea de deputat, cât şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale”. (Gina Ştefan)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.