Angajații Finanțelor Publice din Harghita s-au alăturat protestului de la nivelul țării | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Societate » Angajații Finanțelor Publice din Harghita s-au alăturat protestului de la nivelul țării
Angajații Finanțelor Publice din Harghita s-au alăturat protestului de la nivelul țării

Angajații Finanțelor Publice din Harghita s-au alăturat protestului de la nivelul țării

Astăzi, persoanele care s-au dus la Finanțe pentru a-și rezolva anumite lucruri au avut surpriza neplăcută de a găsi ușile închise, pe ele scriind Protest Spontan. Angajații și-au întrerupt activitatea și, astfel, s-au alăturat protestelor de la nivel național, care au început încă de ieri.

Despre motivele acestui protest spontan am vorbit cu angajați ai Administrației Județene a Finanțelor Publice Harghita, care ne-au împărtășit nemulțumirile, cu rugămintea de a le păstra anonimatul.

Ne spuneau că au luat decizia protestului ca urmare a dezinformării apărute în mediul public, nefiind vorba despre posibila pierdere a voucherelor de vacanță. Este vorba despre dezinformarea privind realitatea din administrațiile fiscale, atât privitoare la salarii, cât și la volumul de muncă. „Au fost tot felul de vorbe că unii plimbă mapa toată ziua – să vină decidenții la organele fiscală să vadă cine cară mapa și cine nu, pentru că vrem și noi să-i știm pe aceștia”.

Ne spuneau că problema este cu locurile de muncă, existând posibilitatea ca zeci de oameni să și le piardă. „Din experiența anilor trecuți știm ce urmează la o reorganizare. Așa cum în 2013 am rămas fără 90 de oameni, probabilitatea de a mai rămâne cu încă 30-40 de oameni mai puțini e foarte mare”.

Și ne mai spuneau de o problemă care ar putea apărea dacă se vor lua măsurile în forma propusă în prezent. Serviciile fiscale mici, cum este Gheorgheni și Toplița, probabil vor dispărea. La nivel de reședință de județ, se vor comasa activități care sunt gestionabile total diferit; oamenii au fost pregătiți ani de zile pe anumite activități, iar acum ar trebui să-i aduni într-un loc. De asemenea, după comasare, este posibil ca niciun șef de serviciu să nu-și asume toate aceste activități.

Angajații din teritoriu se mai plâng de faptul că niciodată nu li se cer părerile de către decidenți atunci când se iau anumite măsuri, după care tot la nivelurile de jos se duce greul.

S-a mai amintit de faptul că, din cauza stresului, mulți angajați s-au îmbolnăvit pe parcursul anilor. „Duci acasă toate problemele fiecăruia, pentru că empatizezi cu oamenii care vin; nu poți să fii robot, iar toată greutatea și aceste probleme le duci acasă”.

Un lucru pozitiv al acestui protest este faptul că angajații de la Trezorerie au decis să rezolve problema plății salariilor, astfel că angajații instituțiilor publice nu vor rămâne, în această perioadă, fără remunerații.

În ceea ce privește activitatea cu publicul în această zi, nu se știa dacă va fi sau nu reluată. Însă se preconizează un alt protest pe data de 22 august, dar asta și în funcție de discuțiile și deciziile care se vor lua săptămâna viitoare la nivel național.

În prezent, la nivelul județului Harghita, în toate structurile care aparțin de ANAF lucrează aproximativ 280 de persoane.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.