În Miercurea-Ciuc s-au înființat primele terenuri de padel | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 decembrie 2023
Home » Timp Liber » În Miercurea-Ciuc s-au înființat primele terenuri de padel
În Miercurea-Ciuc s-au înființat primele terenuri de padel

În Miercurea-Ciuc s-au înființat primele terenuri de padel

  • Este un sport care combină tenisul și squashul

A început minivacanța de Sfânta Maria, ați rămas în Miercurea-Ciuc și nu știți ce să faceți? O propunere excelentă – și nouă pentru oraș și chiar pentru județ – vine de la Transylvanian Tennis & Squash, Padel Club. Aici, la începutul lunii august au fost inaugurate două terenuri de padel, acestea prinzând deja în rândul iubitorilor de mișcare în aer liber.

Dar ce este padelul? Spre deosebire de tenis și squash, aici se folosesc palete fără corzi. Terenul este înconjurat cu pereți din sticlă. Însă, caracteristic lui e faptul că este un sport de socializare: se joacă la dublu, adică în 4 persoane (sunt și persoane care joacă la simplu, dar frumusețea lui e în echipă). Și mai spunem că este originar din Mexic.

Szász Enikő, administratoarea Transylvanian Tennis & Squash, Padel Club, ne spunea că padelul se bucură de popularitate atât în lumea sportivilor de performanță, cât și în rândul celor care îl practică din plăcere, alături de prieteni sau de membrii familiei.

Padelul este un sport ușor, nefiind nevoie de condiție fizică specială, dificultatea crescând treptat cu cât de familiarizezi mai mult cu el. Din acest motiv este practicat și de femei, și de copii, spre deosebire de squash unde deobicei merg doar bărbații.

Despre padel se spune că este ca squash-ul la soare și ca tenisul jucat la perete. Așadar, este o combinație între squash și tenis, dar mai ușor decât cele două.

Am întrebat-o pe Szász Enikő dacă în acest scurt timp de când a fost inaugurat a prins în rândul locuitorilor din Miercurea-Ciuc. Ne spunea că și dacă nu s-ar face reclamă, terenurile sunt așa de frumoase încât cei care se află în trecere cu bicicletele se uită la ele și apoi intră la joc.

Nici prețurile nu sunt mari, mai ales că se joacă în 4 persoane. Au fost gândite 3 planuri tarifare, în funcție de ore: de la ora 07:00 până la 15:00 costă 60 de lei ora; de la ora 15:00 la ora 20:00 prețul este de 80 de lei, iar după aceea, deoarece se va aprinde și nocturna, o oră este 100 de lei.

Transylvanian Tennis & Squash, Padel Club s-a înființat în urmă cu 10 ani. S-a început cu terenuri de tenis pe zgură (acum sunt 3 asemenea terenuri). Apoi, pentru a extinde oferta și în afara sezonului de vară, au fost amenajate, în interior, două terenuri de squash. Între timp a mai fost amenajată o sală pentru body art și pilates.

Szász Enikő ne spunea că sportul „de elită” rămâne squashul. În prezent activează și o echipă de copii care participă la concursuri naționale și internaționale. În fiecare an, participă la 5-6 asemenea concursuri, împreună cu Szasz Laszlo, care este și antrenor. În cadrul clubului activează și o fată care are statut de jucător profesionist.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.